Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ny TV-serie fra Petter uteligger

Petter Nyquist levde som uteligger i Oslo. Nå er han klar med en ny TV-serie. Den viser hvordan idrett kan hjelpe dem som sliter.

Det er seks år siden Petter Nyquist levde som uteligger i Oslo. Han ble kjent som «Petter uteligger» på TV. I januar er han klar med en ny serie på kanalen TV 2. Den heter «Petter uteligger – idretten skaper sjanser».

Der følger Nyquist seks mennesker. De prøver å finne en vei ut av rusavhengighet og inn i en bedre hverdag. Det er gjennom foreningen Idretten skaper sjanser.

– Idretten er åpen for alle. Det handler ikke om å sykle lengst eller score flest mål. Men om å bli inkludert. Være en del av et fellesskap. Og ikke minst oppleve mestrings-følelse. Det å se disse menneskene kjempe for å nå målene sine. Både på og utenfor idretts-arenaen. Og vokse som mennesker. Det er sterkt og givende, sier Petter Nyquist i en melding.

Det første såkalte gatelaget i fotball ble startet for ti år siden. Så har det blitt tilsvarende lag i sykkel, ski og ridning. Det er i samarbeid med ulike forbund i Norges idrettsforbund.

Gatelaget i fotball har blitt en vei tilbake til et liv folk klarer å håndtere. Det gjelder hundrevis av spillere som slet med rus eller psyken, ifølge en pressemelding. Kan andre lag og idretter klare det samme? Det er spørsmålet den nye serien stiller.

Petter Nyquist vil vise fram de engasjerte trenerne og lederne i prosjektet. Han sier de gir mye av seg selv i serien. Den har premiere 24. januar.