Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nytt fra Oslo Ess

Bandet Oslo Ess gir ut album sammen med bladet =Oslo.

Bandet Oslo Ess gir ut det tredje albumet sitt «Alle hjerter deler seg» sammen med =Oslo. Gatemagasinet selges av folk som ikke har mulighet til å jobbe i vanlige jobber i Oslo. Sangeren Prince gjorde det først. Han ga ut en singel sammen med et gatemagasin. Det var bladet «The Big Issue» i London.

– Vi gjør det for å dele oppmerksomheten med dem som deler gata med oss, sier bandet Oslo Ess.

 

Oslo Ess er et rockeband med tre medlemmer: Svenske Peter Larsson på gitar, og norske Knut-Oscar Nymo på bass og Åsmund Lande som synger. Selv om ingen av dem er fra Oslo, så er byen stedet de har felles.

– En kompis av oss sa: «Oslo er ikke så bra, men andre steder er kjedeligere». Det er som om byen er best av de verste, sier Knut-Oscar.

 

Anlov P. Mathisen har sagt nei til andre band som har spurt. Han er redaktør i =Oslo. Men han mener at Oslo Ess passer bra inn.

– Mange av de som selger =Oslo er musikkinteresserte. De er glad i punk, sier han.

 

Punk er Oslo Ess sine røtter. Men punken har ikke vært like tydelig på de to første albumene. På dette albumet er musikken nærmere punk igjen.

Bandet ble startet i 2007. De tre første somrene brukte bandet i et studio. De skrev låter og spilte sammen.

– Vi lagde mange prøve-låter på den tiden. Vi hadde mange å ta av. Noen av låtene var litt røffere enn det vi ville ha på det første albumet. På det andre ville vi være litt på den sikre siden. Da valgte vi de låtene som var litt mer pop. Nå er det på tide å ta de låtene som vi har likt best siden den gangen, sier Åsmund.

Noen av låtene er også helt nye. Det er for eksempel «I skrivende stund». Den var ferdig lenge etter at alt egentlig skulle være ferdig.

– Plateselskapet maste på oss, sier Knut-Oscar.

 

Om en uke drar bandet på tur igjen. De skal spille rundt 20 konserter før påske. Den siste konserten blir på Rockefeller i Oslo 5. april.

– Vi har hatt to måneder fri, så nå er vi klare, sier Åsmund.

Tittelen på albumet er ikke hentet fra noen sang på plata.

– Den kler alle tekstene veldig godt, sier Åsmund. Han sier bandet gjerne ville ha et hjerte på et cover en gang. Det har de fått nå.