Kultur

Ousdals liv som Northug

Skuespiller Mads Ousdal har et nytt prosjekt: Han lever og trener som Petter Northug.

Den norske langrenns-løperen Petter Northug er én av favorittene til å ta medaljer. Det er i verdens-mesterskapet (VM) i ski i Oslo. Det startet onsdag. Northug har forberedt seg godt. I flere år har han trent for konkurransen. Nå forsøker skuespiller Mads Ousdal å kopiere Northug. I sju uker skal han spise, trene og hvile som ski-løperen.

Ousdal har ett mål: Han skal vinne over svenske Erik Segerstedt. Artisten har levd et tilsvarende «Mitt liv som Hellner». Det er som langrenns-løper Marcus Hellner i Sverige.

– Jeg aner ikke hva jeg går til, sa Ousdal til nettstedet nrk.no. Det var før han stumpet røyken og satte i gang.

Siden 9. januar har Mads Ousdal trent 86 timer i uka. Han har fått hjelp av trenere ved toppidretts-senteret i Oslo. Samtidig har han jobbet som skuespiller på Det norske teatret. Bare de siste fire dagene har han gått over 6 mil på ski.

Ousdals prosjekt har blitt serie på NRKs nett-TV: «Mitt liv som Petter Northug».

Alle episodene finner du her. NRK legger ut en episode hver dag under VM.

3. mars er den store duellen i Holmenkollen. Da går Ousdal og Segerstedt mot hverandre. Konkurransen skjer foran publikum. Det gjenstår å se hvem som vinner: Den norske skuespilleren eller den tidligere deltageren i TV-programmet «Idol» i Sverige.

– Vi skal ta ham. Vi skal ta ham så det synger, sier Ousdal til nrk.no.

Vil du leve som Petter Northug slik Mads Ousdal gjør?  Se Ousdals trenings-dagbok, hva han spiser og hvordan han har hatt det her.

Siste utgave

På forsiden nå