Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

På evig turné

– Livet mitt er som en lang turné, sier artist Jake Bugg. Han kommer til Norge to ganger til i år.

Forrige uke spilte Jake Bugg konsert på Parkteatret i Oslo. Konserten ble utsolgt lang tid i forveien.

Men norske fans får flere muligheter til å se Bugg. Han skal spille på Hovefestivalen i Arendal i juli. De som skal på Roskildefestivalen i Danmark, kan også se ham. Dessuten melder arrangør Atomic at Jake Bugg kommer til Norge igjen i november. Konserten blir på Rockefeller 17. november. Billettsalget starter allerede i disse dager.

Den 19 år gamle britiske artisten kommer fra et arbeiderområde i byen Nottingham. Han har skapt seg en karriere på veldig kort tid. Artist Noel Gallagher mener Bugg er «fremtiden for britisk gitarmusikk».

LES MER HER: Tilfeldig møte i musikken

For tiden er livet hans som en evig turné. Bussen han bruker på turné er hjemmet hans i flere uker av gangen.

– Det handler bare om å spille sangene mine, ha det moro og huske på at dette er jobben min, sier Jake Bugg.

Hver dag sitter han og spiller gitar i bussen. Han går ikke lei, forteller han.

– For meg er det to ting som er viktig. Det ene er at jeg ikke kan være fornøyd med det jeg har oppnådd. Det andre er at jeg ikke kan bli for avhengig av andre. Jeg må lære mye selv, og det vanskeligste er å finne balansen mellom gode råd og hva som bare er tull, sier han.

LES MER HER: Oslo gjøres klar for Bieber-kaos

Bugg ble oppdaget av kanalen BBC allerede da han var 17 år. Han fikk spille på festivalen Glastonbury i 2011. Så fikk han platekontrakt, og høsten 2012 kom hans første album. Da hadde han allerede varmet opp på konserter for blant andre Noel Gallagher og bandet The Stone Roses. Han ble nominert til musikkprisen Brit Awards for det første albumet. Han er en av de yngste som noensinne er blitt nominert.

Bugg forteller at bare halvparten av det han gjør er jobb.

– Den andre halvparten av tiden gjør jeg det jeg elsker. Jeg skriver alltid på låter. Har jeg en dag fri, lar jeg aldri gitaren ligge. Det holder meg normal. Folk undertrykker mange følelser hver eneste dag. Jeg får det ut gjennom å skrive musikk og synge. Det er terapi for meg, sier Bugg.