Kultur

På reise inn i framtida

Stjerna George Clooney er optimist for framtida i filmen «Tomorrowland». Men han har ikke like stor tro på fred i Sudan.

I 1955 åpnet en egen avdeling i fornøyelsesparken Disneyland. Den het Tomorrowland. I kveld (fredag) er det premiere i Norge på filmen med samme navn. George Clooney spiller rollen som oppfinneren som legger ut på en magisk reise inn i framtida.

– Jeg likte budskapet, forteller han til pressen etter filmpremieren i London i Storbritannia.

– Jeg tror at selv om framtida kan virke mørk og dyster, går det an å være kreativ og forandre ting. Men vi er i en tid der vi har mistet dette litt av syne, sier Clooney.

I tillegg til å være skuespiller, er Clooney engasjert i fredsarbeid for verdens-organisasjonen FN. Han er mer realist for hva som skjer med situasjonen i noen områder.

– Darfur i Sudan står i brann igjen. Hvis du følger nyhetene fra steder som Afrika sør for Sahara og Midtøsten, kan du jo bli helt fortvilet, sier han.

– Jeg kommer til å være død for lengst innen vi finner en løsning i disse områdene. Men det er viktig å delta i kampen. Jeg har alltid hatt stor tro på det.

Det ser lyst ut for skuespilleren i privatlivet. Han var ungkar lenge. Så giftet han seg med sin Amal i fjor.

– Det er en veldig fin tid i livet mitt. Jeg føler meg veldig heldig som har møtt noen så spesiell, sier Clooney.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå