Kultur

På turné med nytt hår

For ett år siden tente Egil Hegerberg på håret sitt. Nå slår han gnister med ny plate.

Egil Hegerberg (Bare Egil) fyller snart 40 år. Nå skal Egil på Norgesturné. Men først skal han innom frisøren.

Egil Hegerberg er musikant og morromann.
– Har'ru time til en skjeggete mann, spør Bare Egil når han kommer til Billie Bangs Barbershop & Beauty Parlor. Det ligger på Oslos østkant. Egils hår står til alle kanter.

Egil Hegerberg er nemlig klar til å få frisørens dom på hårsveisen.
– Jeg prøvde meg på et prinsipp fra naturen. Nemlig svedjebruk. Det vil si å svi av gresset for at det skal vokse friskt opp igjen. Jeg gjorde det på håret mitt, sier Egil.

I april i fjor stod Egil Hegerberg på scenen med bandet Black Debbath. Da følte han seg i fyr og flamme. Og tittelen på hans nye album er oppkalt etter det. Bare Egil kaller det «hårprosjektet sitt»:
– Det var brent ned på toppen. Alt var aske. Det var langt bak i nakken. Jeg barberte av alt. Også skjegget. Det tok noen dager før familien innså hvem jeg var, sier Egil til frisør Christian Spro.
Etter et par tak med kammen sier Spro: «Det er mye bak her». Men han tviler på det var fordi Egil brant håret.
– Jeg liker det du sier om at jeg har mye hår bak. Jeg trodde nesten alt var borte. Jeg er lettet og fornøyd, sier Egil. Han setter seg godt til rette i stolen. Klar til å bli ny på håret.

Blikket hans er uvanlig fast og klart denne formiddagen. Takket være mye eyeliner.

Egil har en god grunn:
– Jeg blogger mye. Også om sminke og velvære. Fredag prøvde jeg noe for ansiktet. Nå er det øynenes tur. Jeg synes det ble et kraftfullt og tydelig uttrykk, sier han. Leppene blir det neste.

I 2010 fyller Egil Hegerberg 40 år. Samtidig fyller «Bare Egil Band» 20 år. Dette markerer Egil ved å gi ut nytt album. Hans tredje plate. Bare litt over et år etter det forrige. Det kom 12 år etter den første.
– Det er alderspanikk, ja! Derfor betyr tittelen «I fyr og flamme» også det dobbelte og enda mer. Jeg merker et desperat behov for å vise at jeg er levende. Jeg vil ikke bli glemt. Selv om jeg ikke har noe mer å si. Jeg er mer aktiv enn noensinne, sier Egil.

Nå lover Egil Hegerberg «tolv feite år» med flere plater.
– Det er del av min plan. I frykten for å mislykkes sørger jeg for å mislykkes. Det gjør jeg ved å vente til plate-selskapene holder på å kollapse. Sånn som nå, sier Egil.

Plata ble spilt inn sammen med bandet «Ikke Bare Bare Egil Band». De er stadig mer kjent som El Cuero. Egil reiser alene sammen med kassegitaren. Turneén starter på «Blårock» i Tromsø fredag.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå