Kultur

Påsken på kino

Prinsesser og onde dronninger, en skummel militær-leir på månen eller morsomme pirater. De som liker film, trenger ikke å kjede seg i påsken.

Det går mange nye filmer for store og små på kino i påsken. Her er noen av de nye filmene du kan velge blant:

Varg Veum - Kalde hjerter

Detektiv Varg Veum skal bli pappa. Samtidig leter han etter to søsken som er forsvunnet. Varg forstår at saken har noe med et drap å gjøre. Drapet etterforskes av politimannen Hamre. Dette skal være siste film om Varg Veum. Trond Espen Seim spiller hovedrollen. Han er også selv regissør for filmen. Den passer for alle over 15 år.

En fiende å dø for

I 1912 la Alfred Wegener fram en teori. Han mente at alle verdensdeler en gang har hengt sammen. Denne teorien ble mye diskutert blant forskere. Filmen følger en gruppe tyskere som reiser til Svalbard. De vil prøve å finne bevis for at Wegener hadde rett. Sven Nordin har den norske hovedrollen i dette svenske dramaet. Filmen passer for alle over 15 år.

Lille speil på veggen der

Det gamle eventyret om Snøhvit får helt nytt liv. Selveste Julia Roberts har fått rollen som den onde dronningen. Lily Collins spiller Snøhvit. Dronningen tar kontroll over Snøhvits rike. Snøhvit må reise vekk. Men hun får hjelp av syv smarte, lave opprørere. De hjelper henne å vinne tilbake landet sitt. Filmen passer for alle over sju år.

Piratene!

I denne filmen møter vi Pirat-Kapteinen. Han er en veldig ivrig pirat. Men han lykkes ikke så veldig godt med å være havets skrekk. Pirat-Kapteinen har en stor drøm. Han vil vinne prisen Årets Pirat. Men da må han klare å vinne over Svarte Bellamy og Huggert-Liz. De vil også gi alt for å vinne. Filmen passer for alle over sju år.

Polisse - reddende engler

Filmen handler om hverdagen til dem som jobber med barnevern i politiet. Det er i byen Paris i Frankrike. Filmen er et energisk og brutalt drama. I to timer får du se hva som skjer på jobb og privat. Filmen vant prisen for beste film på Filmfest Oslo. Den var høstens store suksess på kino i Frankrike. Filmen passer for de over 15 år.

Chinese take-away

I denne komedien møter vi Roberto. Han er en sur og grinete gammel mann. Roberto driver en liten jernvare-butikk i Buenos Aires i Argentina. En dag møter han en kineser som ikke kan et ord spansk. Han har nok hjertevarme til ikke å kaste ham ut på gata. Den smilende kineseren ser ut til å ha kommet for å bli. Filmen passer for de over 11 år.

American Pie reunion

Hele vennegjengen fra den aller første av American Pie-filmene samles igjen. Den første av disse komediene kom ut for litt over ti år siden. Nå møtes alle igjen. I løpet av en helg finner de ut at mye har forandret seg. Men noe er som før. Filmen passer for de over 11 år.

Iron Sky

Under andre verdenskrig klarer tyske vitenskaps-menn noe ingen har klart før. De finner opp en type romskip som kan frakte folk til månen. Det gjør at nazister kan rømme fra Jorda etter at de har tapt krigen. På baksiden av månen lager de en leir for militæret. Der bygger de mengder av romskip. Etter 70 år er de klare for å reise tilbake og ta over verden. Denne science fiction-filmen passer for de over 11 år.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå