Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Påskequiz på radio i 30 år

Programmet «Påskelabyrinten» er sendt hver påske siden 1987. Nå får programmet en oppfølger.

For 30 år siden ble programmet «Påskelabyrinten sent for første gang. Radioprogrammet har vært populært på kanalen NRK P1 siden da. Rundt 1 million mennesker hører programmet hvert år.

– Programmet begynte som en hobby. Det er egentlig helt utrolig at et radioprogram fra 80-tallet har overlevd så lenge, sier Viggo Valle til kanalen NRK. Han har vært programleder helt siden starten i 1987.

Påskelabyrinten er en konkurranse. Deltakerne ringer inn til radioen. Der får de spørsmål om geografi. «Kor skal vi reis hen?» spør Viggo Valle i programmet. Han sier noen hint om et sted. Så må deltakerne gjette hvilket sted han snakker om.

Quiz er populært i Norge, mener Valle. Han tror det er derfor programmet har vart så lenge.

– Folk elsker å bli satt på prøve. Nordmenn kan mye. Også blir det jo sendt på et bra tidspunkt, sier Valle til NRK.

Kanalen NRK P1+ feirer Påskelabyrinten. De sender programmet «Påskelabyrinten Afterski» i påsken. Det skriver NRK i en pressemelding.

– Det blir geografi og gøyal prat, lover Alf Tande-Petersen. Han er programleder sammen med Viggo Valle. Han er mest kjent ved navnet Tande-P.

Hver ettermiddag møter de deltakere fra «Påskelabyrinten» i det nye programmet på P1+. De sender god musikk og forteller historier. I tillegg får lytterne vite mer om stedene fra konkurransen tidligere på dagen.

– Vi håper folk skal ha det like gøy som på en vanlig afterski-fest, sier Tande-P. Disse festene er typisk for påsken. Da tar folk seg en fest etter en dag ute på ski.

– Det er veldig artig å få være med på dette! Viggo er en utrolig stødig kar som kan mye, sier Tande-P.

Neste år er det 40 år siden de to jobbet sammen for første gang. Det var i programmet «Lykkeboden». Da var Tande-P produsent og Viggo Valle tekniker.

– Vi hadde det utrolig morsomt, sier Valle.

Tande-P har jobbet mye med TV. Nå er han glad han får jobbe i radioen igjen.

– Radio er fantastisk. Det var der jeg begynte, så jeg er glad jeg er tilbake der, sier Tande-P.

«Påskelabyrinten» sendes på P1 hver påske, fra mandag til lørdag. Finalen er lørdag. Da skal vinnerne fra alle programmene møtes. «Påskelabyrinten afterski» sendes på NRK P1+ mandag til fredag.