Kultur

Pokémon lansert i hjemlandet

Nå kan endelig folk i Japan også gå på Pokémon-jakt.

Fredag ble mobilspillet Pokémon Go lansert i Japan. Det er lomme-monstrenes hjemland. Det var her de først ble laget på 1990-tallet. Pokémon er kjent for mange fra før. De er små monstre du kan ha i lommen. I det nye spillet bruker du kartet på mobilen din. Det ser ut som monstrene er i områdene hvor du er. For eksempel kan du jakte på monstrene i nabolaget ditt. Spillerne skal gå til flere viktige steder i nærheten. De kalles for «Pokestops». Her skal de samle digitalt utstyr eller trene Pokémons. Noen ganger dukker figurene opp på panseret på biler eller ute i trafikken. Det kan skape farlige situasjoner. Ikke alle er like flinke til å se seg for når de går ute. Til nå er det flere som har skadet seg. For eksempel har flere krasjet med trær eller vrikket ankelen.

Spillet spilles allerede over store deler av verden. Forrige helg kom spillet til Norge. Mange har lurt på hvorfor det tok så lang tid før spillet kom til Japan. Noen tror spillet har blitt for populært. Derfor har serverne trolig ikke klart å levere spillet over alt, skriver nyhetsbyrået NTB.

I Japan skal kjeden McDonalds være med på leken. 3.000 restauranter skal fungere som «treningssentre» for spillerne. Her kan de som spiller møtes og kjempe mot hverandre.

Siste utgave

På forsiden nå