Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Poppe vant kritikerprisen

Regissør Erik Poppe har fått kritikerprisen for filmen «Tusen ganger god natt».

Tirsdag ble Filmkritikerprisen delt ut. Den gikk til regissør Erik Poppe. Det er tredje gang Poppe får prisen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Norsk Filmkritikerlag deler ut prisen. Poppe ble hedret for filmen «Tusen ganger god natt».

Filmen handler om fotografen Rebecca. Hun jobber i krigsområder. På jobb i Kabul overlever hun en bombe. Rebecca reiser hjem til familien sin i Irland. Men forholdet til familien er ikke så godt. Ektemannen og barna er lei av å være redde for henne. Særlig ektemannen Marcus er lei av at Rebecca alltid reiser. Han vil at hun skal slutte som krigsfotograf.

Kritikerlaget mener Poppe lager filmer som forteller oss noe viktig. «Filmen får oss til å spørre hvor mye folk skal ofte for idealisme og engasjement. Og hvem som skal betale prisen», skriver juryen.

Poppe har selv jobbet som krigsfotograf. Juryen er imponert over hvordan han bruker sine egne erfaringer i filmen.

– Det er en film der regissøren, med mot og kunnskap, har tatt tak i egne erfaringer og dilemmaer, sa Åse Kleveland. Hun leste opp det juryen hadde skrevet.

Juryen mente Poppe lager filmer som stiller spørsmål ved hva som er rett og galt.

– Det gjør at filmskaperen likner på filmens hovedperson, sa Kleveland.

I år ble det også delt ut to nye priser. Prisen for beste fagfunksjon gikk til filmfotograf John Christian Rosenlund. Han har hatt ansvar for foto på filmen «Tusen ganger god natt». Den andre prisen er en hederspris som heter «Budbringeren». Prisen gikk til Norsk filmklubbfond.