Kultur

Populær ved

Det er vel ikke så mange som vil kjøpe en bok om å fyre med ved. Det trodde forfatter Lars Mytting. Nå er 14.000 bøker solgt.

Lars Mytting skrev boken «Hel ved». Den forteller leserne hvordan man hugger ved og fyrer i vedovn. Dessuten forteller forfatteren om norske tradisjoner som har med vedfyring å gjøre. Nå er 14.000 bøker solgt. Forlaget må trykke flere. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Forfatteren hevder at han er overrasket.

– Dette er jo et enkelt og kort tema. Men nordmenn har et veldig sterkt forhold til det. Jeg har aldri vært med på å lage en bok som har virket så umulig og liten. Men likevel blir folk stående og diskutere så lenge, når de først begynner å snakke om den, sier Mytting i en presse-melding.

Lars Mytting har tidligere skrevet romaner. Nå har han også blitt nasjonal ekspert på ved. Han har regnet om hvor mye ved han kunne fått av de sidene med papir. Bøker på papir lages jo også av tre. 14.000 bøker blir om omtrent seks favner ved, hevder han.

– Seks favner er en 24 meter lang stabel med ved. Den er én meter høy og 60 centimeter bred. Det er hvis du regner vanlig med luft mellom vedkubbene. Hvis du pakket veden helt tett, ville det bli 10 kubikkmeter. Det er nok til et par-tre vintres fyring i et hus, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå