Kultur

Premiere på «Mormor og de åtte ungene»

Det er premiere på «Mormor og de åtte ungene» fredag. Denne gangen er det en musikalfilm.

Fredag er det premiere på «Mormor og de åtte ungene». Det har blitt laget en musikalversjon av boka. Musikal betyr at de synger i filmen.

Jo Vestli liker filmen. Han er sønnen til Anne-Cath. Vestly. Det er hun som har skrevet bøkene om «Mormor og de åtte ungene». Han tror noen vil mene at historien har blitt for forandret.

– I filmen møter vi en familie som består av mine og dine barn. Det var ikke denne familien mor skapte, sier Vestly til NTB.

Han sier at han synes at regissøren har klart å bevare mye av morens bøker allikevel.

– Det finnes rørende scener her og morsomme scener. Det er uten tvil en hyggelig familiefilm for flere generasjoner. I rulleteksten står det at filmen er inspirert av bøkene, men ikke en filmatisering av bøkene, sier Vestly.

Regissøren liker verdiene til Anne-Cath Vestly.

– Anne-Cath. Vestly skrev humanistiske bøker. Hun trodde på det gode i mennesket. Dette synet har preget handlingen i «Mormor og de åtte ungene». Vanligvis ville man vært opptatt av at tyven skulle i fengsel. Her blir han en del av familien, sier Lisa Marie Gamlem. Hun har regissert filmen.

Mormoren i filmen spilles av Marit Opsahl Grefberg. Hun spilte mormor i Bærum Barneteaters åpnings-forestilling i 1985. Det var i «Huset i skogen». Da kom Anne-Cath. Vestly selv for å se stykket.

– Denne koblingen mellom Marit og Anne-Cath. Vestly var viktig for meg. Marit var godkjent som mormor av forfatteren selv. Det ga meg en trygghet, sier Gamlem.

Filmen vises på kino over hele landet.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå