Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Premiere på verdens nest dyreste TV-serie

Fredag kommer TV-serien «Marco Polo» til nettstedet Netflix. Bare «Game of Thrones» har vært dyrere å lage.

Fredag er det premiere på TV-serien «Marco Polo». Den vises på nettstedet Netflix. De har selv laget serien, og dette er den dyreste serien de har laget. Det skriver nettstedet Forbes.

Det er laget ti episoder. Det kostet over 640 millioner kroner å lage dem. Antagelig har bare kanalen HBO laget en dyrere serie. Den populære serien «Game of Thrones» koster mer enn «Marco Polo», skriver Forbes.

Mange hundre mennesker jobbet med «Marco Polo». Det er bygget store og dyre filmsett i Malaysia. Det er der serien er spilt inn.

– Det er en flott historie. Det er en verden du aldri før har sett på TV, sier Ted Sarandos til nettstedet Variety. Han er sjef for innholdet på Netflix.

Netflix har suksess med serier de lager selv. Blant dem er «House of Cards» og «Orange is the New Black». Men de bruker ikke like mye penger på de andre seriene.

De satser hardt på «Marco Polo» fordi de tror mange vil like serien. Det skriver nettstedet Flixfilmer. De andre Netflix-seriene handler om folk i USA. Men Marco Polo handler om en europeer som reiser til Asia. Netflix tror «Marco Polo» vil ses av mange mennesker i mange land, skriver Flixfilmer.

Italieneren Marco Polo levde fra 1254 til 1324. Han var en kjøpmann som reiste mye. Marco Polo gjorde europeerne kjent med Asia, ifølge Wikipedia.

Ingen veldig kjente skuespillere er med i serien, skriver kanalen NRK. Italienske Lorenzo Richelmy spiller hovedrollen. Britiske Benedict Wong spiller Kublai Khan. Det var en mongolsk leder som Marco Polo ble venner med.

To nordmenn er også med på å lage serien. Espen Sandberg og Joachim Rønning har regissert filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki». Nå har de regissert to episoder av «Marco Polo».

 Amerikanske John Fusco har skrevet manuset.

– Jeg er spent, og stolt av serien. Jeg vil at folk skal like serien, og jeg tror de kommer til å gjøre det, sier Fusco til NRK.

Han tror ikke folk flest vet så mye om Marco Polo.

– Lite er kjent om ham. Han var 17 år da han dro til områder av Asia hvor svært få vestlige hadde reist før ham, sier Fusco.

LES MER HER: Snart klare med «Marco Polo»

LES MER HER: Dronning for tredje gang?