Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prins Harry har reist til Canada

Prins Harry fra Storbritannia har reist til Canada. Nå skal han være sammen med hertuginne Meghan og deres sønn Archie.

Prins Harry og hertuginne Meghan har skapt uro i den britiske kongefamilien. De ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter og flytte. Dronning Elizabeth av Storbritannia sa til slutt ja til planene.

Prins Harry reiste mandag til Vancouver i Canada. I landet venter Meghan og sønnen Archie. Paret skal bytte på å bo i Canada og i Storbritannia.

Harry var før reisen med på et møte med investorer fra Afrika og fra Storbritannia. Det var ventet å være prins Harrys siste offisielle oppdrag på jobb for kongefamilien, skriver avisa Daily Telegraph.

Avisa kaller Harrys reise til Canada som symbolsk. Det britiske slottet Buckingham Palace sendte ut en pressemelding i helgen. Der sto det at prins Harry og hertuginne Meghan ikke lenger skal bruke tittelen «kongelig høyhet». To dager etter reiste prins Harry bort. Han droppet også en middag på kvelden mandag som han normalt ville vært i. Hensikten var å la broren William vise seg sterkere fram som vert.

8. januar fortalte paret sitt ønske: De ville være mer uavhengige fra kongefamilien. De ønsket å tjene egne penger. Samtidig ville de bo både i Storbritannia og Canada. Årsaken er blant annet hvordan de opplever mediene i Storbritannia. Harry har sagt at de ikke følte de hadde noe annet valg.

Prins Harry er den 6. i rekken til å arve den britiske tronen. Før han reiste, møtte han statsminister Boris Johnson. Johnson sier at hele landet ønsker Harry and Meghan alt godt i framtiden.