Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prinsesse får sin prins

Prinser og prinsesser fra hele Europa gjør seg klare for bryllup i et telt i Sverige.

Svenske prinsesse Madeleine gifter seg lørdag. Hun skal si ja til amerikanske  Chris O´Neill. De to gifter seg i Slottskyrkan på det kongelige slottet i Stockholm. Etterpå reiser de sammen med gjestene til slottet Drottningholm utenfor Stockholm. Der skal de spise middag i et telt ute i hagen.

– Det blir et stort og fint forsommer-bryllup, sier Kjell Arne Totland til Klar Tale.

Han er ekspert på kongehuset for kanalen TV 2, og skal kommentere bryllupet.

Kongelige fra hele Europa kommer for å feire parets store dag. Fra Norge kommer kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise med ektemannen Ari Behn.

LES MER HER: Prinsesse Madeleine er forlovet

I 2010 giftet kronprinsesse Victoria seg. Hun er storesøsteren til Madeleine. Lillesøsterens bryllup blir annerledes enn Victorias.

– Victoria skal en gang bli dronning. Derfor var hennes bryllup større og viktigere. Derfor var det også mange konger og dronninger blant gjestene. I Madeleines bryllup blir det flest unge gjester, prinser og prinsesser, sier Totland.

Madeleine har også vært forlovet en gang før. Men i 2010 brøt hun forlovelsen med Jonas Bergström. Årsaken var at han hadde hatt et forhold til en norsk kvinne. Derfor er svenskene ekstra glade for at prinsessen nå har funnet sin prins.

– Svenskene har fulgt prinsesse Madeleine fra hun var nyfødt. Hun er deres prinsesse. Hun er den yngste av kong Carl Gustaf og dronning Silvias barn. De gleder seg over at hun nå har funnet lykken. De feirer med henne, sier Totland.  

Prinsesse Madeleine har latt seg intervjue av den svenske avisa Metro. Hun sier hun gleder seg veldig mye til den store dagen.

– Jeg håper det blir en vakker dag med fint vær. Det gjør sikkert alle bruder. Jeg blir veldig glad hvis vi kan få vise frem Stockholm fra sin beste side, sier hun til avisa. Men selv om prinsesse Madeleine endelig har funnet sin prins, blir ikke O’Neill en ekte prins. Kun svenske statsborgere kan bli prinser i Sverige. O’Neill vil beholde sine amerikanske og britiske statsborgerskap. Dermed må han godta å bli kalt «Herr Christopher O’Neill», skriver nyhetsbyrået NTB.