Kultur

Prinsessen som ikke vil være perfekt

I høst viser Det Norske Teatret musikalen «Snøkvit». Den handler om en prinsesse som gjør opprør.

Det Norske Teatret i Oslo sender en kjent prinsesse opp på scenen. Teaterets versjon av Snøhvit er annerledes enn det mange er vant med. I «Snøhvit» kjemper prinsessen for å være selvstendig. Og hun gjør opprør mot krav om å se perfekt ut.

Det er Charlotte Frogner som spiller prinsessen i musikalen. Hun er kjent for mange fra TV-serien «Side om side» på kanalen NRK. «Snøkvit» har premiere på Det Norske Teatret 7. oktober.

I musikalen har prinsessens mor høye forventninger til datteren. Men en dag blir kjolen for stram. Da orker ikke prinsessen mer.

Det er ekteparet Maria Tryti Vennerød og Julian Skar som har laget stykket.

– Vi har lenge hatt en drøm om å lage musikal sammen, sier Vennerød til nyhetsbyrået NTB.

Stykket engasjerer mange. Hermann Sabado spiller rollen som gartnergutten Jan Grøn i stykket.

– Jeg er utrolig glad for at min egen barndom var fri fra internett og det umenneskelige kroppspresset barn og unge blir utsatt for i dag gjennom sosiale medier, sier Sabado.

Ifølge Maria Tryti Vennerød skal forestillingen være enkel å forstå. Samtidig skal stykket få folk til å tenke.

– Min Snøhvit vil ikke være perfekt. Hun jobber rett og slett for større frihet. Dermed blir dette en frigjøringskamp, sier Vennerød.

Hun sier mange foreldre ønsker å gi barna sine det aller, aller beste

– Men nettopp ønsket om å skape en lykkelig og perfekt barndom kan skape et veldig press for barna. I denne musikalen gjør Snøhvit opprør mot dronningen og speilene hennes. Da forvandler dronningen seg til ei heks. Heksa kommer etter for å drepe Snøhvit. Til slutt er det bare en bit av det farlige sannhets-eplet som kan redde henne.

Vennerød håper både unge og gamle vil se stykket.

– Litt skummelt er det, og det synes jo barn er litt gøy. Vi sier vel at dette passer fint for barn fra seks år og oppover, sier hun til NTB.

Siste utgave

På forsiden nå