Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Priser til film om Facebook

Filmen om mannen bak nettsamfunnet Facebook er hedret med priser. «The Social Network» fikk fire Golden Globe-priser.

«The Social Network» (Det sosiale nettverket) handler om Mark Zuckerberg. Det var han som laget Facebook.

«The Social Network» var nominert til seks Golden Globe-priser. Den vant fire av dem. Det var for beste film, beste regissør, beste manus og beste filmmusikk, skriver nyhetsbyrået NTB. Filmen er regissert av David Fincher. Filmene ble delt ut i Los Angeles i USA lørdag.

Golden Globe er en prisutdeling for film og TV-serier.

– Jeg vil takke alle i Facebook og Mark Zuckerberg spesielt. Det er for at han tillot oss å bruke sitt liv og det han har gjort. Slik kunne vi fortelle en historie om kommunikasjon og forholdet mellom mennesker, sa Scott Rudin. Han er en av filmens produsenter.

Colin Firth fikk Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller. Han spiller i filmen «The King’s Speech» (kongens tale). Der spiller han en stammende kong Georg VI av Storbritannia. Natalie Portman ble kåret til beste kvinnelige skuespiller. Det var for sin rolle i ballettfilmen «Black Swan».

Prisen for beste komedie gikk til «The Kids Are All Right» (Barna har det bra). Det er en film om et lesbisk foreldrepar, deres barn og jakten på barnas far.

Den danske filmen «Hævnen» fikk også en Globe-pris. Det var for beste fremmed-språklige film.
Prisen for beste TV-drama gikk i år til «Boardwalk Empire». Den handler om gangstere og politikere i Atlantic City i USA på 1920-tallet og 1930-tallet.
Beste komiserie ble musikalserien «Glee». Der fikk Chris Cofler og Jane Lynch prisen for beste biroller.
– Det gjør skuespill kult igjen. Jeg vet ikke om det noen gang har vært kult. Det var hvertfall ikke kult da jeg gikk på skolen, sa Chris Cofler da han fikk prisen. Det skriver den amerikanske avisen USA Today.

Katey Sagal ble kåret til beste kvinnelige drama-skuespiller. Hun spiller i serien «Sons of Anarchy». Steve Buscemi fra «Boardwalk Empire» fikk prisen for beste mannlige drama-skuespiller.