Kultur

Priser til sterke kvinner

Enda en prisutdeling handlet mye om seksuell trakassering og #Metoo.

– Sannhet er makt, og kvinner griper makten, sa Gabrielle Carteris ifølge kanalen CNN. Hun leder SAG. Det er fagforeningen til dem som jobber med film. Søndag delte de ut sine filmpriser.

Skuespiller Kristen Bell ledet utdelingen. Den handlet mye om kampanjen #Metoo. Kampanjen mot seksuell trakassering startet i filmbransjen i USA. Den var også tema da Golden Globe-prisene ble delt ut.

– Vi lever i en tid med stor forandring. La oss vise empati og være forsiktig, for frykt og sinne vinner aldri, sa Bell.

Frances McDormand vant pris som beste kvinnelige skuespiller. McDormand vant også Golden Globe for rollen. Hun er stor favoritt til å vinne Oscar også.

– Frances, du er så sterk. Jeg står sammen med deg og alle de utrolige kvinnene i dette rommet. Dere prøver å endre ting til det bedre. Det er på høy tid, sa Sam Rockwell.

Han vant pris for beste birolle. Rockwell og McDormand spiller i filmen «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri».

Julia Louis-Dreyfus satte rekord med rollen som visepresident i TV-serien «Veep». Hun vant SAG-prisen for beste skuespiller i en komiserie. Det skjedde for niende gang. Claire Foy ble beste skuespiller i en dramaserie. Hun spiller den britiske dronningen Elizabeth i serien «The Crown».

Skuespilleren Morgan Freeman fikk ærespris. Den 80 år gamle skuespilleren er blant annet kjent for filmen «Frihetens regn».

SAG og Golden Globe-prisene hinter om hvem som kan vinne den største filmprisen Oscar. Tirsdag klokka 15 kommer nominasjonene. Oscar deles ut 4. mars.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå