Kultur

– Prøver seg i USA

Thomas Dybdahl har spilt konserter i Los Angeles hver uke i mai.

Thomas Dybdahl har spilt på Hotel Café i Los Angeles hver i uke i mai. Han har spilt inn mye av sitt kommende album i byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I forrige uke ble han intervjuet av Los Angeles Times. Dybdahl var på forsiden av avisen sitt kulturbilag. Los Angeles Times skriver om innspillingen av platen. Dybdahl samarbeider igjen med Larry Klein. Klein er kjent i sammenheng med Joni Mitchell og Herbie Hancock. Artikkelen har overskriften «Norsk artist bruker LA som sitt laboratorium». Dybdahl sier at han ikke er ute etter å bli «en superstjerne» i USA og at «det er en erfaring han får nok av i Norge».

I fjor ga han ut albumet «What's Left Is Forever». Dette albumet ble nylig gitt ut i USA. Låter derfra blir spilt på radiokanalen KCRW-FM i Santa Monica.

Sangen «I Never Knew That What I Didn't Know Could Kill Me» var radioens topplåt nylig. Dybdahl har også vært gjest på morgensendingen deres. Denne uken er låten «This Love Is Here To Stay» til gratis nedlastning på radiokanalen NPRs nettsider. Det er under tittelen «ti sanger offentlig kringkasting ikke klarer å slutte å spille».

«This Love Is Here To Stay» ble også plukket opp og brukt i serien «House of Lies». Seriens musikkansvarlig, Chris Douridas, sammenlignet overfor LA Times tidløsheten i Dybdahls musikk med den til Harry Nilsson og Leonard Cohen.

Det betyr mye for Thomas Dybdahl å få til noe i USA.

– Det er klart det betyr mye å se at det går an å få til noe i et så vanskelig og stort marked. Det sier Dybdahl til NTB.

Han sier at det betyr mye for ham personlig.

– Det motiverer veldig når du drømmer stort, at du ser litt resultater, sier han.

Dybdahl har gitt ut fem soloplater. Han er også vokalist i super-gruppa The National Bank. I tillegg til Dybdahl består bandet av Lars Horntveth, Martin Horntveth (begge fra Jaga Jazzist), Nikolai Hængsle Eilertsen (fra Bigbang) og Morten Qvenild (fra Shining, Jaga Jazzist og Susanna and the Magical Orchestra). Det skriver nettstedet Wikipedia.

Thomas Dybdahl observerer at publikummet i USA egentlig er ganske likt det han har her hjemme – «altså veldig variert».

– Det er alt fra veldig unge folk til godt voksne. I og med at jeg er en ganske ukjent og ny artist her er det nok mer enn gjennomsnittlig musikkinteresserte som sjekker ut konsertene. Rett og slett bare fordi en må lete litt for å finne meg!

Hjemme i Norge blir Thomas Dybdahl lett å finne i sommer. Han skal spille på ni festivaler. Dybdahl besøker både by og bygd i løpet av sommeren.

Turnéliste

  • 11. juni – Bergen, Bergenfest
  • 14. juni – Stavanger, Til Byen
  • 16. juli – Molde Jazzfestival
  • 23. juli – Arendal – Canalstreet
  • 2. august – Eikerapen Roots Festival
  • 6. august – Oslo, Øyafestivalen
  • 7. august – Sildajazz i Haugesund
  • 22. august – Drammen, Elvefest
  • 23. august – Glesvær, Periferifestivalen

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå