Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Radio-kjendis sliter med angst

Livet til Christine Danke ble snudd på hodet i februar. Siden har hun slitt med angst.

Christine Danke jobber som programleder i radiokanalen NRK P3. Men livet endret seg plutselig i februar. Da fikk hun angst for første gang. Siden da har hun vært livredd for det meste i livet sitt. Spesielt for å være på jobb. Og å være sammen med kjæresten sin. Det fortalte Danke selv på nettsamfunnet Facebook mandag.

– Det var da den traff meg. «Bølgen» som jeg kaller den. Bølgen som kommer i en sånn fart at jeg ikke klarer å komme meg unna. Den skyller over meg med en sterkere kraft enn jeg har kjent før. Den gjør at jeg føler at jeg drukner helt, skriver hun.

Danke forteller at hun synes det er vanskelig å puste. Vanskelig å se og høre, skriver hun.

Fram til februar var Danke en veldig travel kvinne. Hun jobbet på radioen. Og tok masse ekstrajobber. Siden februar har hun vært sliten. Hun har måttet ta flere pauser. Og prøve å passe mer på seg selv.

Mange roser Danke for at hun forteller om angsten. De mener det er viktig at hun forteller, skriver kanalen NRK. Det er Danke enig i.

– Det er mange andre som sliter med det samme som jeg. Vi er nødt til å snakke om det, sier hun til NRK.

Det er mange nordmenn som sliter med angst. Rundt 30 prosent av alle i Norge vil slite med det en gang i løpet av livet. Det tror Rådet for psykisk helse.