Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Raja ber folk besøke norske kultur-institusjoner

Kulturminister Abid Raja ber folk bli kjent med norske museer og kultur-institusjoner i sommer.

– Det kommer folk fra hele verden. De bruker titusenvis av kroner på å besøke disse museene. Dette har du i din egen bakgate. Og i år må du benytte sjansen, sier Abid Raja til nyhetsbyrået NTB. Han minner om at mange av disse ligger langs veiene. Mange nordmenn skal også på bilferie i sommer.

Tirsdag var kulturministeren på Kistefos Museum. Det er på Jevnaker i Innlandet fylke. Museet har både samtidskunst og en skulpturpark. Det var også årsaken til at Jevnaker ble nevnt som et anbefalt sted å dra av en stor amerikansk avis. Den heter New York Times.

Les også: Nå åpner parkene igjen

– Her kan man oppleve mange ting, sier Raja.

Han skal bruke mye av juli måned på reise. Han skal besøke mange museer og kultur-institusjoner i Norge. Han skal blant annet besøke Skogfinsk museum på Åsnes i Innlandet. Og han skal til Sunnfjord kommune i Vestland fylke. Der skal han besøke Åmot gard. Han ble invitert med dit av Gunhild Berge Stang. Hun er også statssekretæren hans.

– Slike opplevelser er det mange av i Norge. Men nordmenn vet egentlig ikke om det. Det er fordi vi gjerne drar til utlandet for å oppleve ting. I år slipper du å krangle med andre turister for å komme inn på slike steder, sier Raja.

Les også: Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

Raja skal også besøke flere norske festivaler. For dem er det en spesiell sommer. Regler om avstand og antall gjester påvirker festivalene. Raja skal åpne Molde jazzfestival, og han skal han besøke Olavsfestdagene i Trondheim. Raja mener de har klart å tilpasse seg den nye virkeligheten. Det mener han de kan være stolte av.

– Fjellpark-festivalen i Flekkefjord skal ha konserter ute på en øy. Der kan publikum lytte til musikken fra båtene sine. Da holder de god avstand. Det blir en magisk opplevelse for båtfolket som tar turen dit, tror jeg, sier Raja.

Les også: Nordmenn vil bruke mindre penger på ferie i år

Raja anbefaler folk å gjøre seg kjent med hva som finnes der de bor og dit de vil reise.

– Det er som kirsebær på et tre. Det er bare å plukke dem med seg, sier Raja.