Kultur

Rappere årets spellemenn

Rap-gruppa Karpe Diem vant prisen årets spellemenn lørdag. Og rapperen Lars Vaular vant to priser.

– Jeg er ikke en fyr som begrenser drømmene mine, men jeg hadde aldri drømt om dette. Det sa Karpe Diem-medlem Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid da gruppa hans mottok prisen årets spellemenn.

Rapperen Lars Vaular vant to priser. Han fikk prisen for årets innovatør og for årets beste rap-plate. Dermed viste norsk musikk-bransje at de setter pris på sjangrene rap og hip-hop.

Også Stavanger-bandet Kvelertak fikk to priser, for årets rock-plate og som årets nykommer. Dermed fikk de også en sjekk på 200.000 kroner. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Hvem blir årets spellemann?

Utenriksminister Jonas Gahr Støre delte ut prisen for beste produsent. Den gikk til Stargate. De to produsentene i Stargate har laget fire nummer en-låter på den amerikanske Billboard-lista. Det er en liste over den mest solgte musikken i USA.

– Denne prisen kunne også vært delt ut i en klasse for nordmenn som er mer berømte i utlandet, sa Støre.

Ingrid Olava fikk årets mest omtalte pris. Det er prisen for beste kvinnelige artist. Den fikk hun for plata «The Guest». Da nominasjonene ble klare, trakk Susanne Sundfør. Årsaken var at hun synes det er feil at mannlige og kvinnelige artister vurderes hver for seg.

LES MER HER: Nye mot gamle

Prisen for beste mannlige artist gikk til Thom Hell. Og gruppa Madcon fikk publikums-prisen for årets hit. Det var danselåta fra Melodi Grand Prix «Glow» som ga dem prisen.

Hedersprisen i år gikk til a-ha. Hele showet åpnet med a-ha-låten «The Sun Always Shines On TV». Den ble framført av Janove Ottesen, Ida Maria, Bertine Zetlitz og Thomas Dybdahl.

A-ha-medlemmene Morten Harket og Magne Furuholmen tok imot prisen. Det tredje medlemmet Paul Waaktaar-Savoy ikke var til stede i Oslo Spektrum.

– Takk for en fantastisk versjon av en låt som faktisk har blitt 25 år gammel, sa Furuholmen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå