Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rekord for Marcus og Martinus

Popartistene Marcus og Martinus er veldig populære – også på kino.

Tvillingene Marcus og Martinus er popstjerner. De unge guttene har blitt veldig populære. Nå er filmen om dem på topp i både Norge og Sverige. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Filmen hadde premiere på kino i helga. Den heter «Sammen om drømmen». Nesten 76.000 personer så filmen i Norge. Det er rekord. Ingen andre norske dokumenter er sett så mange ganger på kino.

I Sverige ble den også den mest populære filmen denne helga. Det melder nyhetsbyrået TT.

De norske tvillingene har mange fans også de andre nordiske landene.

Filmen vises i Danmark 26. januar og i Finland 27. januar.

Marcus og Martinus kommer fra Trofors i Nordland. De ble populære da de vant sangkonkurransen Melodi Grand Prix Junior (MGP Jr) i 2012. Da var de ti år. De vant med sangen «To dråper vann».

– Den handler om livet vårt. Vi har det så artig og det er så mye som skjer, sa Martinus til NTB da de vant.

Konkurransen MGP Jr er en sangkonkurranse for barn. Alle deltakerne må skrive sangene sine selv. Marcus og Martinus var noen av de yngste som var med i 2012. Nå er de femten år, og har gitt ut mange låter. Blant annet «Elektrisk», «Plystre på deg», «Girls» og «Together».

I desember var pop-tvillingene på toppen av YouTubes liste over mest sette musikkvideoer. Det var videoen til låta «Girls» som ble så populær. Tvillingene synger sammen med gruppa Madcon i låta.

Samme måned hadde guttene hadde også en annen stor opplevelse. De spilte på konserten til vinneren av Nobels fredspris. Den var på Telenor Arena. Mange kjendiser var med. Både fra Norge og utlandet. Verten for konserten var komikeren Conan O'Brien fra USA. Blant artistene var også Halsey, Highasakite og Sting.

LES OM DA TVILLINGENE DELTOK I MGP JR: – Jeg tror vi vinner

LES OGSÅ: Spiller på Nobel-konserten

LES OGSÅ: Denne videoen vil alle se