Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Robin Williams er død

Den amerikanske komikeren og skuespilleren Robin Williams er død. Han ble 63 år gammel.

Amerikansk politi opplyser at han trolig tok sitt eget liv. Den kjente skuespilleren ble funnet død hjemme hos seg selv. Han bodde i Tiburon. Det ligger nord for San Francisco.

Sheriffen sier i en pressemelding at Williams trolig tok selvmord. Men han sier også at den endelige dødsårsaken ennå ikke er klar. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kona til Williams er veldig lei seg etter dødsfallet.

– I morges mistet jeg min mann og min beste venn. Verden har mistet en av sine mest kjære kunstnere og et vakkert menneske. Det sier enka Susan Schneider i en pressemelding.

– For familiens skyld ber vi om å få være i fred i vår dype sorg. Vi håper at han huskes for gleden og latteren han ga til millioner av mennesker.

Williams var gift tre ganger. Han hadde ett barn sammen med sin første kone Valerie Velardi. Han hadde også to barn sammen med sin andre kone Marsha Garces.

Han ble først kjent som standupkomiker i San Francisco. Så fikk han fikk roller i TV-serier. Etter hvert ble han en av Hollywoods mest kjente stjerner. Den første hovedrollen fikk han i filmen «Skipper'n» i 1980. Det store gjennombruddet på film kom to år senere. Da spilte han i filmen i «Garp og hans verden».

I 1987 spilte Williams hovedrollen i den Oscar-nominerte filmen «Good Morning Vietnam». Ti år senere fikk han Oscar for beste birolle i filmen «Den enestående Will Hunting».

Williams blir både husket som ellevill og alvorlig. I «Fru Doubtfire» spilte han en mann som kledde seg ut som en gammel dame. I «The Fisher King» var han uteligger. Og i «Dagen er din» var han lærer.

Han ga også stemme til en rekke kjente tegneseriefilmer. For eksempel «Aladdin» og «Happy Feet».

– Et stort talent, en god skuespillerkollega og en genuin sjel. Det sier komikeren Steve Martin i en Twitter-melding. Også den amerikanske presidenten Barack Obama hyller Williams på Twitter.

Williams fikk også to Emmy-priser, fire Golden Globe-priser, fem Grammy-priser og to Screen Actors Guild-priser. Men privat slet han med problemer med narkotika og alkohol.

 

Den første alvorlige vekkeren fikk han da vennen John Belushi døde av en kokain-overdose i 1982. Da ble han mostander av narkotika.

Mange år senere innrømmet Williams at han var alkoholiker. I juli hadde han et opphold på en avrusningsklinikk i Minnesota.

Williams slet også med depresjon den siste tiden av livet sitt. Det forteller skuespillerens agent Mara Buxbaum.