Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rollen som ga ansvar

Skuespiller Johnny Depp har spilt mange folk som ikke eksisterer i virkeligheten. Men i den nye filmen er han farlig – og virkelig.

52 år gamle Johnny Depp har spilt populære figurer som Willy Wonka, Hattemakeren og Jack Sparrow. I 2017 får vi igjen se ham i rollen som piraten Sparrow.

Men noen ganger glimter Depp til med noen tøffinger, også. Som faktisk eksisterer i virkeligheten.

Filmen «Black Mass» hadde premiere fredag. Der spiller han mafiabossen James «Whitey» Bulger. I virkeligheten sitter Bulger i fengsel.

– Når du spiller en oppdiktet person, kan du strekke den til merkelige steder. Å spille noen som har eksistert, eller eksisterer, er et stort ansvar, sier Depp under filmfestivalen i Toronto i Canada.

– Du har et ansvar overfor personen det gjelder. Samtidig har du et ansvar overfor sannheten og historien, sier han.

I filmen gjemmer Depp sine kinnben og hår. Han måtte i stedet se irsk ut. Og det var en stor jobb å få Depp til å ligne Bulger.

– Vi hadde en modell av Bulgers ansikt oppå mitt. Vi testet fire til fem forskjellige løsninger. Så følte vi at vi fikk det til. Jeg kunne bli sminket to timer dagelig, forteller Depp.

Noen vil huske Bulger som en iskald utpresser og morder. Andre vil igjen påstå at han først og fremst var en person som hjalp FBI.

Men han ble arrestert i California i 2011. Da hadde han vært på rømmen fra sin tvilsomme fortid i byen Boston siden 1994.

Depp prøvde å skaffe seg kunnskap før opptak av filmen. Han ville møte Bulger i fengslet. Men det ville ikke Bulger.

– Målet mitt var ikke å framstille Bulger som bare ond. Jeg tolket ham som kjærlig når han ikke var på jobben. Som vi vet, finnes det jo enkelte jobber der ute hvor språket er vold, sier Depp.