Kultur

Samler det beste av strikking fra mammaer

Hva skal du strikke i høst? Forfatter Charlott Pettersen har samlet de beste oppskriftene fra mødre over hele landet.

Charlott Pettersen har gitt ut boka «Strikk til mamman og mini».

– Norske mammaer strikker som de ikke har gjort siden farmors tid. I boka har mødre fra hele landet funnet fram strikkeoppskrifter fra sin egen barndom, sier Pettersen ifølge nyhetsbyrået NTB.

Boka kommer på Juritzen forlag. Det er bare én av flere strikkebøker som kommer i høst. Du kan få kjøpt strikkebøker om luer eller sokker, islandsk strikk, Nøstebarn-strikk og strikk med stil, for å nevne noe. Høsten er gjerne sesong for å ta fram strikkepinner og garn.

LES OGSÅ: Strikker hele natten

Forfatteren forteller at mødrene hun har snakket med, gjør noe helt nytt og unikt. De designer nye mønstre helt selv, sier Pettersen.

Hun mener at norske mødre og strikkingen deres i ferd med bli en internasjonal trend på nett. Strikkingen vises fram på nettsamfunn som Instagram og Facebook.

– Det er flere tiår siden sist så mange lagde så mye klær til ungene selv. Og aller mest strikkes det til ungene. Norske mødre er aller fremst i den internasjonale strikkeklassen nå, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Trendy med feminin ull

I boka finnes oppskrifter på kjoler og bukser mødrene husker fra egen barndom. Det er også nye oppskrifter på plagg til både voksne og barn. Pettersen viser fram noen av favorittene på bloggen sin.

«Denne herlige genseren er fra 1950-tallet. Den er kjempefin i tåkeblått, hvitt og grått, skriver hun. - Jeg elsker at den er klassisk norsk!, sier Marta om genseren til sin eldste gutt. Den skal skolegutten ha på seg til jeans på skolen. Og til finbukser på julebesøket i vinter", står det på Pettersens blogg.

Mammaene i boka forteller at de blir glade av å strikke.

– Strikkingen er deres «yoga» og deres avkobling i en travel hverdag. Den norske strikkebølgen kommer bare til å øke i årene som kommer, mener hun.

Charlott Pettersen er journalist og tidligere ansvarlig for mote i avisa Dagbladet. Hun driver en av Norges mest leste blogger om barneklær. Hun er også forfatteren av «Den store gutte-strikkeboka» som kom i fjor.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå