Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sang, klappet og gråt

Rundt 50.000 personer møtte opp på Rådhusplassen i Oslo. Laleh, Bruce Springsteen og flere artister og forfattere mintes de 77 som ble drept 22. juli i fjor.

Minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo startet klokka 20.00 søndag. Rundt 50.000 personer samlet seg i regnet.

Tine Thing Helseth åpnet konserten. Hun spilte sangen «Mitt lille land» på trompet fra taket på rådhuset. Så kom artisten Laleh på scenen. Kledd i hvitt sang hun «Some Die Young» (Noen dør unge). Sangen fikk mange til å gråte, skriver nettavisa VG Nett. Laleh er svensk, men har familie fra Iran. 

Gruppa Karpe Diem, deLillos og flere artister hadde skrevet tekster spesielt til minne-konserten. Det hadde også forfatterne Frode Grytten, Karl Ove Knausgård og Åsne Seierstad.

Statsminister Jens Stoltenberg kom også til Rådhusplassen.
– La oss ære de døde ved å glede oss over livet, sa Stoltenberg i sin tale.
Han takket også folk i Norge for måten de reagerte på terroren. Og alle de som har hjulpet og støttet andre.

Det ble også vist film der personer som overlevde terroren, snakket om sine håp og drømmer.

Mange har lurt på om Bruce Springsteen skulle spille på konserten. Den amerikanske artisten spilte konsert i Oslo lørdag 21. juli. Og mot slutten av konserten kom han.

– Det er en ære for meg å være her. Jeg vil spille den sangen for familiene som mistet noen de var glade i. Og til Oslo, sa artisten før han spilte sangen «We shall overcome».

Lillebjørn Nilsen avsluttet konserten. Han spilte den kjente, norske barnesangen «Barn av regnbuen». Artisten ba alle på Rådhusplassen om å synge sammen med ham. Snart sang flere av de 50.000 med på refrenget.