Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sanker stemmer i Sveits og England

Artistene Kjetil Mørland og Debrah Scarlett vant Melodi Grand Prix. Nå har de lagt en plan for å få stemmer fra Sveits og Storbritannia.

De som vedder penger, hadde artistene Kjetil Mørland og Debrah Scarlett som favoritter. De mente de to ville vinne sangkonkurransen Melodi Grand Prix lørdag. Det fikk de rett i. 23. mai synger de «A Monster Like Me» i den europeiske finalen.

Mørland og Scarlett har sine egne planer om hvordan de skal sikre stemmer fra andre land. Mørland har vært musiker i England, mens Scarlett har bodd i Sveits. Nå satser de på å dra på turné i nettopp disse landene. Slik skal de gjøre låta kjent, skriver nyhetsbyrået NTB.

«A Monster Like Me» er en mørk ballade om kjærlighet. Den handler om å møte noe fra fortiden og å måtte gi slipp på den du elsker.

11 sanger var med i den norske finalen. Fire gikk videre til en gullfinale. Artistene Mørland og Scarlett konkurrerte mot Staysman & Lazz, Erlend Bratland og duoen Tor Endresen og Elisabeth Andreassen. Men Mørland og Scarlett fikk flest stemmer.

Scarlett sa «Fy faen!» på scenen da hun vant lørdag. Det fikk hun kritikk for. Men hun har ingen planer om å legge om stilen.
– Det er bedre å snakke rett ut enn å komme med en takketale som du har lært deg, sier artisten.

Etter seieren lørdag festet Mørland til klokka fem søndag morgen. Debrah Scarlett holdt ut enda én time. Det var rundt 600 mennesker med på festen.

Sverige og Italia regnes som de store favorittene i finalen i Wien i Østerrike. Spillselskapet Unibet Norge tar imot penger fra de som vil vedde på vinneren. Der er Norge på en delt 6. plass.

– Oh my god! sier Debrah Scarlett.
– Det er jo helt utrolig. Vi har ikke tenkt så langt og ikke landet helt etter lørdagen, sier Kjetil Mørland.

LES MER HER: Disse kan vinne MGP