Kultur

Satser på mer latter

TVNorge har rekordmange seere i høst. Neste år skal flere komikere hjelpe dem med å få enda flere seere.

Kanalene i TVNorge satser mye på å få folk til å le. Det lønner seg. Denne gruppen kanaler er den eneste som får stadig flere seere.

TVNorge-gruppen består av fire kanaler. Det er TVNorge, FEM, MAX og VOX. De har nå til sammen 14 prosent flere seere enn i fjor høst.

LES MER HER: TV-kanal for menn

Nå er programmet for våren klart.

– Vi har satset mye på norske programmer av god kvalitet. Dessuten har vi som mål å være best på humor. Vi har blant annet satset på humor-programmer som «I kveld med Ylvis» og «Asbjørn Brekke-show», sier Hanne McBride. Hun er mediesjef i TVNorge.

LES MER HER: Slik blir TV-høsten

I høst er det «Asbjørn Brekke-show» som har vært mest populært. I gjennomsnitt ser 438.000 mennesker dette programmet hver uke.

Også «Åndenes makt» er populært. Det handler om folk som opplever at det skjer mystiske ting i huset deres. De vil finne ut om det er spøkelser der.

Programmet kommer også neste år, men trolig ikke før til høsten. Det samme gjelder trolig for Ylvis-brødrene.

LES MER HER: God start for Eckbos TV-serie

Harald Eia og Bård Tufte Johansen blir å se på TVNorge fra høsten av. De to komikerne har til nå vært på kanalen NRK. De tar med seg programmet «Brille» fra NRK. Men de har også flere andre ideer.

Petter Schjerven satser også på humor. I programmet «Typisk deg» vil han finne ut hvorfor folk er som de er. Han vil også vise at det bildet vi har av oss selv, kanskje ikke stemmer.

Komiker Anne-Kat. Hærland skal lage humor av ting i det norske samfunnet. Det skjer i programmet «Anne-Kat».

– Det blir veldig gøy å slippe Anne-Kat. løs og la henne gjøre det hun er aller best til, sier McBride.

Det blir også mange kjente serier å se neste år. Mote-ekspertene Trinny og Susannah skal nok en gang prøve å få nordmenn til å kle seg penere. Og gjengen fra Tangerudbakken borettslag er tilbake. De er folk med utviklings-hemming. Denne gangen har de blitt med kaptein Jarle Andhøy på båttur.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå