Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Schitt’s Creek» vant alle prisene for humor på Emmy i år

Det ble en uvanlig feiring av tv-serien i USA i år. Emmy-prisene ble delt ut foran en tom sal.

Hvert år feirer TV-bransjen i USA seg selv. Det gjør de med å dele ut priser til det en jury mener er de beste seriene som er laget for tv det året. Det er Emmy-prisene. Det er Oscar-prisene, men for tv.

Det var ingen rød løper når Emmy-prisene ble delt ut i år. Komiker Jimmy Kimmel ledet sendingen fra en tom sal i Los Angeles. Det er fortsatt strenge regler i byen for å hindre smitte med korona. Det var sendt kameraer til de som var nominert til en pris. Slik kunne de få takket for prisen hvis de vant. Salen der prisene ble delt ut var tom.

«Schitt’s Creek» var en av seriene som vant flest priser i år. Den vant alle prisene som er for komedier. 

Årets Emmy er den første utdeling av priser i Hollywood siden utbruddet av korona. Catherine O'Hara fikk den aller første prisen. Den fikk hun for beste kvinnelige skuespiller i en komedie. Hun fikk den for rollen sin i «Schitt’s Creek».

Det er en serie som blir sendt på strømme-tjenesten Netflix. Det er en komedie som følger en familie som blir tvunget til å flytte. Årsaken er at de havner i en økonomisk krise.

Eugene Levy fikk den neste prisen. Han har også spilt i den samme serien. Han syntes det var ironisk at han fikk en Emmy for denne rollen.

– Jeg må stille spørsmål ved hva jeg har gjort de siste 50 årene, sa Levy. Han holdt en tale og takket for prisen på video-link.

Serien fikk kort tid etter pris for både beste manus og beste komi-serie. «Schitt's Creek» fikk også pris for beste kvinnelige og mannlige birolle. Den fikk til slutt ni priser på  Emmy-utdelingen.

«Succession» er en drama-serie som også fikk mange priser. Den handler om konflikter i en familie og kamp om makten i et stort medie-konsern. Den ble kåret til beste drama. Jesse Armstrong har laget serien. Han brukte muligheten til å si hva han mener om president Donald Trump. Armstrong sa Trump har håndtert korona på en elendig måte.

«Watchmen» vant prisen for beste miniserie. Den vant også flere andre priser. Serien blir sendt på kanalen HBO. Den var en de store favorittene i år. Den var nominert til 26 priser. Serien vant til slutt 11 priser.

«Last Week Tonight with John Oliver» vant prisen som beste talkshow. Oliver gjorde som flere av de andre som vant en pris i år. De ba folk bruke retten til å stemme ved president-valget 3. november.