Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sender ut skummel påskekrim på SMS

Vil du ha påskekrim på mobiltelefonen?

«I morgen skal du dø». Det er navnet på grøsser-novellen som du kan lese på mobiltelefonen din.

Tilbudet kommer fra biblioteket Sølvberget i Stavanger. De sender ut novellen i små porsjoner. Som tekstmeldinger.

Leserne kan ikke selv velge når de får en episode.

– Det kan være ganske skummelt, faktisk. Du mottar en melding på mobilen sent på kvelden, med ukjent avsender. Denne historien her er spesielt nifs, sier Siri Odfjell Risdal til NTB. Hun er prosjektleder ved Sølvberget bibliotek.

Sølvberget er det eneste biblioteket i Norge som tilbyr å låne noveller på SMS. De startet med det for fire måneder siden. Siden har de lånt ut sine 13 SMS-noveller 300 ganger.

Det er bare nå i påsken at tilbudet gjelder for hele landet. Biblioteket har gjort dette en gang før. I desember i fjor sendte de ut en julekalender-historie.

– Det tar som oftest noen dager fra du bestiller en novelle til den første meldingen kommer. Da tilbudet ble lansert i Danmark, var det flere som ringte politiet når de fikk en skummel SMS fra ukjent avsender. De hadde glemt at de hadde bestilt SMS-novellen og ble skremt når det kom melding fra ukjent avsender, sier Risdal.

Novellen «I morgen skal du dø» er spesialskrevet for mobil av Steen Langstrup. Den kan lånes gratis fra Stavanger bibliotek hele påsken. Du bestiller ved å sende SP DØ til 2130.

LES MER HER: Han var med på å skape påskekrimmen