Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Setter farge på Oslo

I helgen starter Melafestivalen i Oslo. Da blir det mat, kunst og musikk fra hele verden.

Melafestivalen starter fredag 6. august i Oslo. Det er et arrangement med både musikk, kunst, litteratur og mat.

– Vi vil vise kunst og kultur fra andre land. Vi ønsker å minne om at Norge er en del av verden, sier Khalid Salimi. Han er kunstnerisk leder for stiftelsen Horisont. Det er Horisont som arrangerer Melafestivalen.

LES OGSÅ: LAGER FESTIVAL PÅ BENSINSTASJON

Ordet «mela» er fra språket sanskrit. Det betyr «samlingspunkt». Festivalen arrangeres for niende gang i år. Den skal være på Rådhusplassen i Oslo. Salimi tror det vil komme til sammen 300.000 besøkende.

Mela får besøk av mange kjente artister. I år kommer blant andre afrikanske Youssou N'Dour. Han fikk en hit i Europa med sangen «7 Seconds». Jazz-artisten Hugh Masekela fra Sør-Afrika og den kurdiske poeten og sangeren Sivan Perwer kommer også.
Til sammen skal 27 band og artister spille på hovedscenen. I tillegg vil «GateMela» spille i gatene, på noen T-banestasjoner og andre steder der det er folk. GateMela er bandene Oslo Dholies og Beatlife.
På hovedscenen blir det også moteshow. Klærne er laget av unge designere og en trendy moteskaper fra Pakistan. Det vil også være mulig å kjøpe smykker fra andre land og å pynte kroppen med hennamaling.
Det blir satt opp 25 matboder med smaker fra hele verden. Hvis du er nysgjerrig og interessert i mat, kan du prøve retter fra Vietnam, Tyrkia, India, Brasil, Somalia, Pakistan, Sri Lanka, Kenya og Øst-Himalaya.
– Litt av poenget med festivalen er at alle skal kunne finne noe de interesserer seg for. Uansett alder, kjønn eller nasjonalitet. Og vi setter vår ære i å presentere ulik kunst av høyeste klasse, sier Salimi.
De minste er heller ikke glemt. Barna kan prøve musikkverksted, lære seg sirkus-kunster, danse, få ansiktsmaling, se teater, høre konserter og gå på diskotek med reggae-musikk. Teknisk museum er også med. De byr på spennende kjemishow.

– Vårt største håp er at særlig barna skal få åpnet øyene for kunst og kultur. Hvis barna tenker at «kunst og kultur er kult», da skal vi være fornøyde, sier Salimi.

Festivalen varer til søndag 8. august.