Kultur

Sikker på norsk seier

Australia, Spania og Sverige blir tøffe konkurrenter i Melodi Grand Prix. Men Jan Fredrik Karlsen er sikker på seier til Norge.

Torsdag gjelder det. Agnete Johnsen skal synge for Norge i den andre delfinalen i Melodi Grand Prx (MGP). Det skjer i Stockholm i Sverige.

Agnete synger låten «Icebreaker». Hun må sikre nok poeng for å komme til finalen lørdag.

– Første gang jeg hørte «Icebreaker», tenkte jeg at den kan vinne hele konkurransen. Det var det første jeg tenkte, etter å ha hørt i to minutter, sier Jan Fredrik Karlsen til nyhetsbyrået NTB. Karlsen er musikkansvarlig for MPG i Norge.

16 land er allerede klare for finale. Australia, Spania og Sverige blir Norges hardeste konkurrenter om seieren i MGP, mener Karlsen.

Han har hørt alle låtene som er med i konkurransen.

– Jeg er fortsatt like sterkt overbevist om at Norge kommer til å vinne, sier Karlsen.

Han mener at Agnetes låt har en spenning og nysgjerrighet i det verset begynner. Så kommer det en overraskelse når refrenget starter. Det blir likevel tøff konkurranse. Karlsen frykter Australia og artisten Dami Im mest. Dami Im synger låten «Sound of Silence». Mange tror Australia kan gjøre det bra i finalen.

– Jeg ble veldig redd da jeg hørte den australske låten. Den er dødsbra, og jeg digger den. Den australske og den norske ligner ikke på hverandre, men de konkurrerer litt i samme sjikt, sier Karlsen.

Spania kan også gjøre det bra, mener Karlsen. De har med artisten Barei og låten «Say Yay!». Sverige er også en sterk konkurrent for Norge, mener Karlsen. Sverige har med artisten Frans og låten «If I Were Sorry».

– Den svenske låten har fått mye oppmerksomhet. En utrolig skjønn 17-åring som synger en veldig, veldig fin låt. Jeg klarer ikke å la være å like den. Sverige kan dette her og de elsker konkurransen så dette er en sterk kandidat, sier Karlsen.

Mange tror også at Russland, Ukraina og Frankrike kan gjøre det bra. De viser lister fra flere bookmakere. De tipper vinnere og tar imot veddemål før konkurransen. Norge er nummer 25 på listene.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå