Kultur

Sju av ti TV-seere så minne-konserten

Over 1,1 millioner nordmenn så den nasjonale minne-konserten på TV søndag kveld.

Det betyr at rundt 75 prosent av alle som så på TV søndag kveld, så minne-konserten, ifølge kanalen NRK.

Enkelte andre programmer tidligere har hatt flere seere. I fjor var finalen i håndball-EM for kvinner det mest sette TV-programmet. Over 1,6 millioner nordmenn så finalen. Flere av de mest sette episodene av programmet Nytt på nytt har hatt mellom 1,3 og 1,4 millioner seere, ifølge TNS Gallup. Men det er uvanlig med seertall på over én million midt i fellesferien. Midt i juli er mange på ferie og få ser på TV.

LES MER HER: Sang, klappet og gråt

Minnekonserten ble vist både på NRK1, TV 2 og TVNorge.

– Jeg syns det er flott at hele landet kunne ta del i dette. Mange kom til Rådhusplassen i Oslo på tross av vind og regn for å være med på markeringen. At så mange også tok del hjemmefra er flott, sier prosjektleder Stig Karlsen i NRK Underholdning.

Mange artister deltok på konserten for å minnes de som døde i terroren for ett år siden. Forfatterne Åsne Seierstad, Frode Grytten og Karl Ove Knausgård hadde skrevet egne tekster til markeringen. Blant artistene som bidro var Bruce Springsteen og Steven Van Zandt, Bjørn Eidsvåg, Lillebjørn Nilsen, Tine Thing Helseth og Kringkastings-orkestret.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå