Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Skam» skal vises i USA

TV-serien skam er ikke bare populær i Norden. Nå skal den vises i USA.

Ungdomsserien «Skam» er solgt til USA. Det skal lages en amerikansk versjon. Den kommer allerede i 2017, skriver kanalen NRK. De deler også en gladnyhet for norske fan av serien: Det blir en fjerde sesong av «Skam», ifølge NRK.

TV-serien vises også på nett. Den følger en ungdom for hver sesong. Og den har et tema som ungdommer kan kjenne seg igjen i. I denne sesongen er serien innom både homofili og psykisk sykdom.

– Vi er i gang med å planlegge fjerde sesong nå, sier Håkon Moslet. Han er redaksjonssjef i NRK P3. Moslet sier ikke noe om hva den handler om.

Kontrakten om USA ble klar denne uka. Det har vært lange forhandlinger ifølge NRK.

Selskapet XIX Entertainment har fått lov til å lage «Skam» i USA. Det eies av Simon Fuller. Han har skapt programmer som «Idol» og «So you think you can dance». Begge er vist i Norge. Fuller skapte også popgruppen «Spice Girls». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

«Skam» har blitt svært populær også i Sverige og Danmark, i tillegg til i Norge. Der har ungdommer lært seg mange norske ord for å forstå handlingen. Serien har også vunnet flere priser i Norge.