Kultur

Skatter fra arkivet

Riksarkivet har funnet fram nye ukjente skatter.

Riksarkivet og Statsarkivet i Oslo har gravd dypt i sine arkiver. De har funnet ukjente skatter som sjelden ser dagens lys.

I de mørke magasinene hos Riksarkivet og Statsarkivet i Oslo er det mye spennende materiale. Det åpner dører inn til spennende historier, ifølge utstillerne.

– Årets utstilling har virkelig noe for alle. Vi har smakebiter fra blant annet andre verdenskrig, kokekunst og kriminalsaker, sier Unni Løkkebø til nyhetsbyrået NTB. Hun er prosjektleder for utstillingen.

9. mai åpnet den tredje utstillingen i rekken «Skatter fra arkivets dyp».

Detn er en del av serien om skatter fra arkivet. Dokumenter, kart og fotografier skal stilles ut. De er spesielle fordi de speiler store historiske begivenheter, forteller noe nytt og viktig. Eller de forteller spesielle historier.

Årets utstilling viser et bredt utvalg. Fra falske penger og oppskrift på «kalvefødder», til et russisk brev med atomtrusler mot Norge. Utstillingen har også en kjole som ble brukt som bevismateriale i en drapssak på 1930-tallet.

– Vi viser fram dokumenter som er både vakre, morsomme, oppsikts-vekkende og fascinerende. Nå har folk en fin mulighet til å se noen av de utallige skattene som finnes hos oss.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå