Kultur

Skavlan slipper kritikk

Et eget råd med eksperter diskuterte det omstridte intervjuet Fredrik Skavlan gjorde med svensk politiker. Ikke alle i rådet var enige i at Skavland skulle slippe unna kritikk.

Fredrik Skavlan intervjuet leder i partiet Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson i mars. Det kom inn 3.600 klager etter programmet som ble vist på kanalen NRK. Disse klagene ble torsdag diskutert i Kringkastingsrådet. Det er dette rådet som tar imot og behandler klager på program som blir sendt på NRK.

De bestemte at Skavlan ikke skulle kritiseres for intervjuet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Flere folk som klaget mente at Skavlan hadde oppført seg dårlig overfor partilederen, som var sykemeldt fra jobben. Skavlan sa etter intervjuet at Åkesson måtte tåle å få tøffe spørsmål.

Sverigedemokraterna er kritisk til innvandring i Sverige. Skavlan snakket blant annet opp stygge ting medlemmer i partiet hadde sagt om innvandrere.

Partiet opplevde å bli mer populære i Sverige etter det omstridte intervjuet med Skavlan.

Kringkastingsrådet bestemte ikke å gi Skavlan kritikk for intervjuet. To medlemmer i rådet ville kritisere Skavlan for å ha vært ufin og respektløs overfor Åkesson. Men de fleste i rådet sa nei til dette.

Rådet ber om at også de kritiske meningene om intervjuet blir fulgt opp av ledelsen i NRK og redaksjonen som lager «Skavlan».

LES MER HER: Vil ikke si unnskyld

LES MER HER: – Må tåle tøffe spørsmål

Siste utgave

På forsiden nå