Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skrev helt fram til han døde

Forfatteren Jon Michelet døde lørdag. Han jobbet helt til det siste.

Forfatteren Jon Michelet er død. Han ble 73 år gammel. Michelet har i flere tiår vært blant de norske forfatterne som har solgt flest bøker.

Forfatteren døde lørdag kveld. Ifølge Michelets forlag Oktober døde han fredelig og rolig. Han hadde alle sine nærmeste rundt seg.

– Han var dypt elsket. Han kommer til å bli dypt savnet, sier hans kone Toril Brekke på vegne av familien.

Forfatteren har de siste årene slitt med sykdommen kreft. I fjor sommer kom kreften tilbake.

Michelet jobbet til det siste. Han skrev på det siste bindet av verket «En sjøens helt». Den siste boka, «Krigerens hjemkomst», kommer ut til høsten.

– Jon anstrengte seg enormt på slutten. Han ville bli ferdig med siste bind om krigs-seilerne. Han var veldig stolt og lettet over at han klarte det, sier kona Toril Brekke.

– Det er et stort tap for norsk litteratur. Jon har hatt et stort forfatterskap. Han skrev til det siste, sier Ingeri Engelstad til nyhetsbyrået NTB. Hun er forlagssjef i Forlaget Oktober.

– Han var en utrolig raus person. Han var full av fortellinger og kunnskap. Jon hadde et engasjement som ikke ligner noen andre, sier hun.

Jon Michelet har i flere tiår vært en av Norges viktigste forfattere. Han ble født i 1944. Hans første bok kom i 1975. Det var romanen «Den drukner ei som henges skal».

Med bøkene om Wilhelm Thygesen fornyet han den norske krimlitteraturen. Han fikk Rivertonprisen for beste norske kriminalroman to ganger.

Michelet har jobbet som sjømann, bryggearbeider og journalist. Han har også vært forlagssjef i Oktober og redaktør av avisa Klassekampen.