Kultur

Skriver om en bølle

Rapperen 50 Cent ville finne ut hvorfor barn mobber. Han skriver bok om en bølle.

50 Cent er ikke bare god på rapping. Nå skal han også gi ut bok. Den heter «Playground» (Lekeplass). 50 Cent dikter historien. Men den handler likevel om rapperens egen barndom. 50 Cent skriver om en 13-åring som er skolegårdens bølle. Men så skjønner bølla hva han har gjort. Da finner han frelse, heter det om handlingen.

– Jeg hadde et sterkt ønske om å skrive «Playground». Jeg ønsket å finne ut hvordan et barn blir en mobber. Jeg hentet ideer fra min egen barndom og oppvekst. Men jeg syntes det var spennende å se hvordan historien fikk sitt eget liv, sier rapperen.

– Denne boken ville hjulpet meg da jeg vokste opp. Nå har jeg en sønn som er tenåring. Derfor er målet mitt at dette vil påvirke alle tenåringer på en god måte, sier 50 Cent.

Boka kommer i januar neste år, skriver nyhetsbyrået NTB. Rapperen hadde selv en hard barndom. Han begynte å selge narkotika da han var 12 år gammel. Så ble han rapper. Han ble skutt i 2000. Ni kuler traff ham. Men 50 Cent overlevde. Han ble oppdaget av artisten Eminem. I 2003 ble 50 Cent kjent for alvor. Da ga han ut albumet «Get Rich or Die Tryin'» (Bli rik eller dø mens du forsøker). 15 millioner personer i hele verden kjøpte platen hans. To år senere kom albumet «The Massacre» (Massakren).

Nå er det snart klart for 35-åringens femte album. Det heter «Black Magic» (Svart magi). Der har han med seg Dr. Dre. 50 Cent har kranglet med plateselskapet sitt. Han truet med å vente med albumet. Men nå skal krangelen være i ferd med å løse seg.

Rapperen kommer snart til Norge. 50 Cent skal synge på Stavanger-festivalen Rått og Råde torsdag 1. september.

Siste utgave

På forsiden nå