Kultur

Skryter av debutant

Maria Bonnevie og Marcus Aarnseth viser publikum et noe annerledes familieliv i filmen «Maskeblomstfamilien». Bonnevie skryter av debutanten Aarseth.

– Jeg tenkte ikke på at han ikke hadde spilt før. Marcus var så trygg. Det var som å jobbe med en helt vanlig skuespiller, sier Maria Bonnevie om Marcus Aarnseth. De to spiller hovedrollene i filmen «Maskeblomstfamilien», som har premiere i morgen (fredag). Filmen er Marcus Aarnseth første. Han var 15 år gammel da den ble spilt inn.

Bonnevie spiller moren Lillian Wang. I filmen er hun syk.
– Det er vel den rollen jeg har kjent meg minst igjen i. At kvinnen lever i et slags fengsel hele tiden. At hun er så avhengig av mannen og samtidig lengter etter så mye, sier Bonnevie til nyhetsbyrået NTB.

«Maskeblomstfamilien» er basert på boka med samme navn. Den er skrevet av forfatter Lars Saabye-Christensen.

Handlingen i filmen skjer på 1960-tallet. Lillian og Amund Wang får bare ett barn. Men hva er det? En gutt eller en jente? Foreldrene velger å ikke operere gutten. Derfor er ikke Adrian som alle andre. Og tingene han gjør, kan det være vanskelige å tåle. Dessuten dør Amund Wang mens Adrian er 12 år gammel.

– Dette er en helsvart historie om en familie som bærer på mange hemmeligheter. Etter min mening er filmen et strålende eksempel på hvordan det går an å lage film basert på en bok, mener Eva Færevaag. Hun jobber i Norsk film-institutt.

Men alle er nok ikke enige med henne. Flere aviser gir filmen terningkast to og tre.
«Maskeblomstfamilien» er den nye filmen til regissør Petter Næss. Han er særlig kjent for filmen «Elling» fra 2001.

Siste utgave

På forsiden nå