Kultur

Skryter av Hivju i «Game of Thrones»

Snart ser du nordmannen Kristofer Hivju i «Game of Thrones». Han får skryt av kollegaene i den populære TV-serien.

TV-serien «Game of Thrones» er blitt populær over hele verden. Eventyr-serien lages av den store, amerikanske kanalen HBO. Den har vunnet mange priser.

Sesong to av «Game of Thrones» kommer ut på DVD og Blu-ray onsdag. Tredje sesong av serien starter på TV-skjermene 31. mars. Da er nordmannen Kristofer Hivju med. Han spiller Tormund Giantsbane.

Hivju får skryt av andre som spiller i serien.
– Vi hadde det så gøy mens vi filmet sammen med Kristofer. Jeg tror dere kommer til å digge det han gjør denne sesongen, sier Kit Harrington til NTB.

Han spiller Jon Snow, som er en av de sentrale figurene i serien. Harrington hadde ikke hørt om Hivju før han spilte i «Game of Thrones».

– Han var en ren fornøyelse å jobbe med. Nå håper jeg å kunne beholde kontakten med ham. Han kommer til å bli kjempegod, sier Harrington.

LES MER HER: Lager amerikansk TV-serie

Rose Leslie kom selv inn i andre sesong av serien. Hun spiller Ygritte. Leslie mener serien hadde godt av å få inn en ekte viking.
– Han kom med det der digre skjegget sitt. Han så helt utrolig ut, med bronse-armbånd og greier. Ingenting trengte å bli gjort med ham. Han var perfekt som han var, sier hun.

I den første scenen sin måtte Hivju spise en hel kylling. Det gjorde han på ekte viking-vis, forteller Harrington.
– Han lot den renne ned langs munnvikene, ler Harrington.

– Jeg tenkte: «Det der er bra, et smart valg». Men så dro vi på middag med ham senere – og forsto at det er jo sånn han spiser!

LES MER HER: Se serier lovlig på nett

En nordisk versjon av HBO ble lansert i fjor. De som har den kanalen, får nye episoder av «Game of Thrones» bare noen timer etter USA. Det skriver nettavisa adressa.no.

Og Hivju kan trolig se fram til flere år i TV-serien. Den er nemlig laget etter en serie av bøker. Det er halvparten av den tredje romanen som er blitt sesong 3. I noen av de senere bøkene har Tormund Giantsbane en enda større rolle.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå