Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skryter av nordsjødykkerne

Skuespiller Aksel Hennie spiller i filmen «Pionér». Filmen handler om nordsjødykkere og åpnet filmfestivalen i Haugesund.

Filmen «Pionér» handler om nordsjødykkere. Den åpnet filmfestivalen i Haugesund torsdag. Det er skuespiller Aksel Hennie som spiller hovedrollen i filmen. Ane Dahl Torp spiller også i filmen.

Den internasjonale filmfestivalen i Haugesund blir arrangert for 41. gang.

LES OGSÅ: Filmfestival for 41.gang

Aksel Hennie kom i privatfly fra Budapest til premieren i Haugesund. Grunnen til det var et opptak til filmen Herkules. Det er en amerikansk storfilm som Hennie har en rolle i.

Hennie er ikke vant til å komme i privatfly.

– Det var veldig stas. Jeg er jo en enkel gutt fra Østkanten, sa han.

I øsende regnvær poserte han på en veldig våt, rød løper.

Kulturminister Hadia Tajik i Arbeiderpartiet (Ap) kom sammen med Haugesunds ordfører Petter Steen.

LES OGSÅ: Flere går på kino

Festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik, kulturminister Hadia Tajik og regissør Erik Skjoldbjærg var blant dem som snakket i salen. Aksel Hennie ville også si noe.

– I arbeidet med denne filmen har vi gjort et grundig forarbeid. Selv om det er en film, så handler den om et miljø som er ekstremt. Den handler om en historie som vi er stolte av, og som noen skammer seg over. Det sa Hennie til salen.

Det var nordsjødykkerne han tenkte på i talen sin. De som jobbet på havbunnen og har gitt filmskaperne veiledning og råd.

Hennie takket også de som har fortalt om sin opplevelse som nordsjødykker. Han mener at filmen ikke ville vært mulig uten at de personene hadde delt sine historier.