Kultur

Skryter av norske skuespillere

Dwayne Johnson er klar med filmen «San Andreas». Men han har ikke glemt de norske skuespillerne han spilte mot i «Hercules».

Dwayne Johnson var tidligere kjent som «The Rock». Han er aktuell med katastrofe-filmen «San Andreas». Den har premiere fredag.

I fjor gikk filmen «Hercules» på kino. Der spilte også nordmennene Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann. Johnson skryter av de norske kollegene.

– Ingrid vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Hun er vakker og utrolig talentfull, sier han.

Johnson syntes Berdal var spesielt proff og fokusert. Til og med sammenlignet med erfarne skuespillere som John Hurt.

– Jeg digger henne, sier Johnson.

Han roser også Aksel Hennie.

– Jeg har beholdt kontakten med Aksel. Han er fenomenal. Jeg ble bare enda større fan av å jobbe med ham, sier Johnson.

Han var spesielt imponert over at Hennie ikke snakket i filmen.

– Sånt er vanskelig. Folk tror det er lett. Men kunsten ligger i ansiktsuttrykkene og bak øynene. Fyren er dynamitt – jeg elsker Aksel, sier Johnson.

I «San Andreas» spiller han en barsk pilot på et brannhelikopter. Når et enormt jordskjelv ryster California, må han handle raskt. Familien hans er i fare.

– Jeg likte at det føltes virkelig. Dette er så ekte som ting blir på film, mener Johnson.

Selv om helten er fantastisk, har han også problemer, forklarer skuespilleren.

– Han går gjennom en skilsmisse. Det vet jeg litt om selv. Han sliter med forholdet til datteren sin. Det vet jeg også litt om. Jeg mener det er denne delen av manuset og skikkelsen som gjør at vi kjenner oss igjen i ham, sier Johnson.

Jordskjelvet i Nepal gjorde at filmselskapet måtte være forsiktig med reklamen.

– Jeg ble sønderknust av det som skjedde der nede. Vi satte alt sammen på vent. Vi hadde akkurat startet med reklamering for filmen. Men nå fjernet vi oss helt fra TV og sosiale medier. Dessuten sendte vi en stor slump penger til ofrene, sier Jonhson.

Så lot de det gå litt tid.

– Når vi følte det var passende, gjorde vi som innbyggerne i Nepal og andre som opplever tragedier. Vi gikk videre. Da gjorde vi vårt beste for å gjøre ferdig en film som er stor, underholdende og minneverdig. Og som kan bidra til å skape debatt og kunnskap om jordskjelv, sier Johnson.

LES MER HER: Hercules viser norske muskler

Siste utgave

På forsiden nå