Kultur

Skulle hente ideer til spill, ble arrestert

To spill-utviklere skulle hente ideer til krigsspill i Hellas. Begge to ble arrestert for spionasje.

To tsjekkere som lager dataspill ble arrestert i Hellas. Gresk politi mener de drev med spionasje.

De to jobber i spill-selskapet Bohemia Interactive. De var på ferie på den greske øyen Lemnos. Der benyttet de sjansen til å finne ideer til sitt nye spill «Arma 3», forteller spill-bloggen Kotaku.

«Arma 3» er et skyte-spill. Spillerne er en figur i spillet. Så ser de alt som skjer i spillet slik denne personen ser det. Spillets handling foregår på øya. En soldat fra forsvars-samarbeidet NATO skal stoppe en invasjon fra Iran.

De to spill-utviklerne filmet og fotograferte militære områder. Gresk politi skal da ha blitt mistenksomme, skriver nettstedet pressfire.no

LES MER: Mercury blir Angry Bird

I følge gresk lov er det ulovlig å filme og ta bilder av militære områder. Dette førte til at begge ble arrestert. Nå er de siktet for spionasje.

– Vi håper at dette er en uheldig misforståelse. At politiet har tolket feil spill-utviklerens lidenskap som kunstnere. Det skriver direktør i selskapet Marek Spanel i en pressemelding.

Dette er ikke første gang uskyldige handlinger fører til at noen blir siktet for å være spion.

I 2001 ble 12 briter arrestert etter å ha tatt bilder på et flyshow. Flyshowet ble holdt på en militærbase i Hellas. Å ta bilder der er ikke lovlig. Alle ble likevel arrestert og risikerte 20 års fengsel for spionasje.

Alle ble dømt, men fikk senere omgjort dommene sine. Det skriver den britiske kanalen BBC.

Selskapet Bohemian Interactive er kjent for å ha laget spillet «Operation Flashpoint-Cold War Crisis (Operasjon Flashpoint- Krise i den kalde krigen)». De har også laget treningsspill som brukes av det norske forsvaret.

Siste utgave

På forsiden nå