Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slik ble klassikeren «Love Actually» skapt

Filmen «Love Actually» vises alltid på TV i jula. Les om hvordan den klassiske julefilmen ble til.

Jul betyr at «Love Actually» sendes på TV. Mange unge mennesker er vokst opp med filmen. De som er eldre, husker at den kom i 2003. Filmen var en stor suksess på kino i mange land.

– Jeg hadde ikke følelsen av at alle var så glad i filmen da den kom, sier regissøren Richard Curtis. Han snakket om filmen med nettstedet The Daily Beast i 2013.

Curtis skrev også manuset til filmen. Den handler om mange ulike mennesker. Vi følger ti forskjellige historier om kjærlighet. Alt foregår i tida før jul.

– Mange av filmene jeg elsker, har flere historier i seg. Som «Short Cuts», «Nashville» og «Smoke». Pluss en del filmen av Woody Allen, forteller Curtis.

Derfor ville han lage en slik film selv.

I 2016 ble «Love Actually» kåret til den beste julefilmen i Storbritannia. Folk stemte i en spørreundersøkelse gjort av nettstedet RadioTimes.com.

Curtis mener filmen er blitt mer og mer populær i årene som er gått. I dag tenker han det var flaks at det ble en julefilm.

– Jeg hadde skrevet 30 sider av manuset før jeg kom på å gjøre det til en julefilm, sier han.

Egentlig skulle filmen vart lenger. Men den måtte kuttes.

– Først hadde vi 14 ulike historier. Men fire måtte kuttes. To ble kuttet etter at de var filmet, sa Curtis til avisa The Guardian i 2013.

Alle har sine favoritter i filmen. Både av historier og personer. Mange liker den frekke, gamle popstjernen Billy Mack. Han spilles av Bill Nighy. Han var den letteste skuespilleren å finne, forteller Curtis. Han hadde også tenkt på to andre skuespillere. Men så testet han Nighy for rollen.

– Det var tydelig at han kom til å bli det morsomste med hele filmen. Vi ga ham jobben tre minutter etter at vi så ham på audition, sier regissøren til The Daily Beast.

Gutten Sam var vanskeligst å finne. Ikke mange tiåringer er veldig gode skuespillere, sier Curtis.

– Thomas Sangster var den eneste som klarte alt. Han var perfekt, sier Curtis.

Mange elsker scenen der statsministeren danser. Men skuespilleren Hugh Grant mislikte denne scenen.

– Han var veldig sur fordi han måtte gjøre det. Og han likte ikke sangen. Han utsatte det. Vi filmet scenen den aller siste dagen, forteller Curtis.

LES MER HER: Alan Rickman er død

LES MER HER: Askepott i ny drakt