Kultur

Slik blir TV-høsten

Morsomme nisser, kjendiser på reise og fanger i et fort langt ute i havet. Det er bare å glede seg til høsten foran TV-skjermen.

Sommeren er tiden for å være ute, selv om været kanskje ikke alltid er like fint. Derfor må du også vente til høsten med å se TV-kanalenes nye serier.

NRK vil ikke fortelle så mye om hva de skal vise på TV til høsten. Men noe er allerede kjent. Live Nelvik er programlader på radio. I løpet av våren har hun vært på date med åtte norske menn. De er kjente alle sammen. Hvordan det går, kan du snart se i serien «Dama di». Musikeren Egil Hegerberg er kjent som «Bare Egil». Han får også sin egen serie. Den handler om han og gruppen hans på turné i Norge.

NRK har mange kjente programledere. To av dem er Dan Børge Akerø og Hans Olav Brenner. Akerø skal lede det nye spørreprogrammet «Quizdan». Brenner er kjent for «Bokprogrammet». I høsten får vi se han reise rundt med kjendiser. Programmet skal hete «Brenner». NRK skal også spille inn en helt ny serie om sjørøveren Kaptein Sabeltann.

TV 2 skal vise mange av seriene som er favoritter hos publikum. Det er «Idol», «Skal vi danse», «Torsdag Kveld Fra Nydalen», «Ønskedrømmen» og «Jakten på Kjærligheten». Men kanalen har også en helt ny serie. Den heter «Gatelegene». Serien handler om leger som skal hjelpe folk på gata. De fire legene har allerede vært i Oslo, Moss og Drammen. I løpet av høsten skal de hjelpe folk i Trondheim, Bergen, Drøbak og Kongsberg.

Kanalen skal også starte et nytt musikk-programmet. Det heter «Reisen til Popstjernen». Ingrid Bjørnov skal lede programmet. Hun skal møte mange kjente artister som Sondre Lerche, Espen Lind og Maria Mena. Likte du å se komiker Atle Antonsen i serien «Dag»? Da kan du glede deg. TV 2 skal også vise en ny sesong av denne serien.

TVNorge har tidligere sagt at de vil være best på humor. Derfor kommer kanalen med tre helt nye morsomme programmer.

–«Ylvis» er et helt nytt talkshow med Bård og Vegard Ylvisåker. Thomas Giertsen kommer med serien «Helt perfekt». Og «Nissen over skog og hei» er oppfølgeren til suksess-serien «Nissene på låven», sier Harald Strømme. Han er sjef for TVNorge.

Kanalen har også et nytt program som heter «Gøy på landet». Den handler om 25 single jenter fra byen. De ønsker seg en kjæreste. Derfor reiser de til bygder i Norge på jakt etter ungkarer. Det er menn som også er single. TVNorge skal også vise en serie som handler om livet på et norsk cruiseskip. Serien heter «Cruise». Mange populære serier skal også fortsette. Det er «Tangerudbakken borettslag», «71 grader nord», «Åndenes makt», «Alt for Norge» og «Blanke ark». Den siste serien handler om elever som ikke gjør ferdig videregående skole.

TV 3 skal også vise nye sesonger av deres populære serier. Både «Robinson-ekspedisjonen», «Luksusfellen» og «Fangene på fortet» kommer tilbake i høst. Programmet «Det blir bedre» er nytt i høst. Det handler om kjente folk som forteller om en vanskelig ting i livene sine. TV3 skal også vise en helt ny krim-serie. Den heter «Spesial-enheten». Én krimgåte skal løse i hver episode.

Kanalen lager også flere nye programmer. Men de blir ikke avslørt før nærmere høsten.

Siste utgave

På forsiden nå