Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slik er kino-jula

Vil du se norsk krigsaction eller britisk komedie? Det er mye forskjellig å velge mellom 1. juledag.

Har du fått nok av å sitte hjemme og kose deg? For mange er det tradisjon å gå på kino 1. juledag. Da er det flere premierer.

Mange velger nok likevel en film som har gått en stund. «The Last Jedi» er åttende del i science fiction-eventyret Star Wars. Filmen hadde premiere allerede 13. desember.

 

«Den 12. mann»

Noen har også sett «Den 12. mann» allerede. Filmen hadde premiere på forhånd 14. desember. Men det er først 25. desember at alle kan se filmen. Den forteller en virkelig historie fra andre verdenskrig. Jan Baalsrud og 11 andre deltar i en aksjon mot tyskerne. Bare Baalsrud overlever og må flykte.

 

«Ferdinand»

Oksen Ferdinand vil ikke slåss. Han vil heller lukte på blomster. En dag blir Ferdinand tatt til fange. Han skal tvinges til å slåss. Men Ferdinand rømmer og drar hjemover ut på eventyr.

 

«The Party»

Denne britiske komedien beskrives som frekk, smart og skarp. Den har fått gode kritikker. «The Party» handler om intriger i det politiske miljøet.

 

«En fantastisk kvinne»

Denne filmen har også fått gode kritikker. Dramaet er fra Chile. Filmen forteller en annerledes historie om en elskerinne. Orlando forlater kone og barn for transkjønnede Marina. Hun møter fordommer og motstand når Orlando dør.

 

«The Disaster Artist»

Har du sett filmen «The Room»? Den kalles den verste filmen som noensinne er laget. Tommy Wiseau laget den. Denne filmen forteller om hvordan det skjedde.

 

«Battle of the Sexes»

I 1973 ble det spilt en annerledes tenniskamp i USA. Billie Jean King var kvinnelig mester. Bobby Riggs var tidligere mannlig mester. Han sa at kvinner aldri kunne bli like gode i tennis som menn. De to møttes på tennisbanen. Emma Stone spiller King. Steve Carell spiller Riggs.

 

«Happy End»

Den franske familien Laurent kjemper for å late som om alt er bra. Men livet er et kaos under overflaten. «Happy End» er laget av Michael Haneke fra Østerrike. Han er kjent for prisbelønte filmer som «Det hvite båndet» og «Amour».