Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slik skal kongeparet feires

Kong Harald og dronning Sonja har vært 25 år på tronen. Du kan også gratulere!

17. januar i 1991 døde kong Olav. Sønnen kronprins Harald ble ny konge i Norge. Han hadde dronning Sonja ved sin side. Nå har kongeparet vært på tronen i 25 år. Og det skal selvsagt feires.

Her er det som skjer:

15. januar: Regjeringen, Stortinget og Forsvaret skal gratulere kongeparet fra klokken 11.00. Det gjør de sammen med flere andre, som Høyesterett og Den norske kirke.

Har du lyst å gratulere kongeparet? Alle som vil kan skrive en hilsen. Du kan møte opp ved Slottet fredag mellom klokken 15.00 og klokken 17.00. Du kan også skrive en hilsen på kongehuset.no fram til midnatt søndag.

16. januar: Det blir en privat middag på Skaugum. Middagen er for familie og kongelige gjester fra Sverige og Danmark. Dronning Margrethe, kong Carl Gustaf og dronning Silvia deltar.

Søndag 17. januar er selve dagen for jubileet.

Regjeringen har gitt en gave til kongeparet. Det vil bli flere arrangementer ute i Oslo denne dagen. De vil passe spesielt godt for barn og unge.

På Universitetsplassen blir det sceneshow. Det blir ulike aktiviteter som kroneverksted, eventyrlavvo og fotovegg. Mat og drikke kan kjøpes.

På Slottsplassen er det vinter-aktiviteter for barn og unge. Blant annet med snowboard, skihopp og skiskyting med laser. I Spikersuppa ved Stortinget kan barna prøve seg på kunstløp.

Aktivitetene er gratis. Alle kan være med.

Fra klokken 11.00 deltar kongeparet med gjester i gudstjeneste i Slottskapellet. Etterpå kommer kongefamilien for å se på vinterlekene på Slottsplassen.

Kongeparet deltar på festforestilling i Universitetets Aula klokken 16.00. Denne er for inviterte gjester, men vises på storskjerm på Universitetsplassen. Det blir også vist på kanalen NRK1 samme kveld.

Kilder: regjeringen.no og kongehuset.no