Kultur

Slipper han mer mistanke?

Aksel Nilsen ble frikjent for drapet på kjæresten Karine. Får vi vite hvem som drepte henne i sesong to av TV-serien Frikjent?

Torsdag er det premiere på sesong to av TV-serien Frikjent. Første sesong ble en stor suksess. Også utenfor Norges grenser. Serien er solgt til 112 land. Blant annet Canada, New Zealand og Bolivia, skriver avisa Aftenposten.

Serien handler om forretningsmannen Aksel Nilsen. Han kommer fra ei lita bygd på Vestlandet. Men han har bodd i Asia i mange år. Der gjør han det bra og tjener godt. Han har ikke vært i bygda på 20 år. Som tenåring ble han frikjent for drap. Kjæresten Karine var blitt drept. Han forlater bygda og har ingen planer om å dra tilbake. Men han klarer ikke å si nei når hjembygda trenger hjelp. Han skal redde en viktig bedrift fra å gå konkurs. Bedriften er eid av Karines mamma.

I sesong to fortsetter historien. Faren til Karine er mistenkt for drapet på datteren. Forrige sesong endte med at han skjøt seg selv med hagle. Men han overlever. Dermed blir det rettssak i bygda. Kanskje får vi endelig vite hva som skjedde natta Karine ble drept. Det er også uvisst om Aksel klarer å redde jobbene i bygda. Dessuten ser det ut som Aksel forelsker seg igjen.

Det er mange kjente skuespillere med i serien. Nicolai Cleve Broch spiller hovedrollen som Aksel. Ingar Helge Gime og Lena Endre spiller Karines foreldre. Trond Espen Seim spiller politimann. Og Anne Marit Jacobsen spiller mora til Aksel.

Historien i Frikjent er inspirert av virkelige hendelser. Særlig av drapet på Birgitte Tengs i Karmøy i Rogaland i 1995. Fetteren hennes ble dømt for drapet. Han ble senere satt fri. Saken er fortsatt ikke løst.

Serien er skrevet av Siv Rajendram Eliassen og Anne Bache-Wiig. Eliassen understreker at historien i serien ikke har skjedd i virkeligheten.

– Jeg ble interessert i Brigitte Tengs-saken. Jeg tenkte mye på fetteren som fikk skylden for drapet. Han hadde et stort behov for å fortelle at han ikke drepte henne. Det sa Rajendram Eliassen til nyhetsbyrået NTB da serien ble vist for første gang.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå