Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snart klare med «Marco Polo»

12. desember er det premiere på TV-serien «Marco Polo». Norske Joachim Rønning og Espen Sandberg har regissert de to første episodene av serien.

De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg hadde stor suksess med filmen «Kon-Tiki». Duoen har gjort suksess i Hollywood i USA. De to filmfolkene har regissert de to første episodene av «Marco Polo». Det er en TV-serie som har premiere på video-strømmetjenesten Netflix 12. desember.

LES MER HER: «Kon-Tiki» kan få åtte Amanda-priser

De to er også produsenter i serien. Det er de sammen med Hollywood-brødrene Bob og Harvey Weinstein. Weinstein-brødrene har mye makt i Hollywood, skriver nyhetsbyrået NTB.

Lorenzo Richelmy har hovedrollen som Marco Polo i serien. Ifølge Richelmy har de norske regissørene betydd alt for prosjektet.

LES MER HER: Nordmenn skal regissere ny Pirates-film

– Å starte en ny serie er vanskelig. For da må du sette i gang en hel verden i serien. Men de har jo laget «Kon-Tiki», som er en kjempefin film om en reise. Dermed var de perfekte til å lage en film om Marco Polos reise, sier Richelmy til NTB i London i Storbritannia.

Marco Polo var en italiensk handelsmann. Han levde mellom 1254 og 1324. Som 17-åring la han ut i retning Mongolriket i Asia. Han havnet i tjeneste hos keiser Kublai Khan. Senere skrev han om det han opplevde. Disse skriftene nådde langt og bredt.

Richelmy lærte om Polo i Italia.

– Altså følte jeg at jeg kjente Polo da serieskaperne ville snakke om ham, sier han.

Richelmy ble ikke kalt inn til å prøve seg for rollen. Dermed sendte han inn en video der han gjør det.

– Etter to måneder ringte de meg opp og inviterte meg til Malaysia. Der fikk jeg beskjed om å bli bedre i engelsk i løpet av en uke. Det var for å bli med videre, sier han. Og det greide han.

LES MER HER: Klart for norsk fest i Hollywood